Волинь Новини

На Волині вимкнули від дротового радіо тисячу абонентів. (ВІДЕО)

З нового року без дротового радіо в населених пунктах Волині лишилася тисяча абонентів. Це пов’язано з тим, що в регіонах люди відмовляються від послуги проводового радіо.

Про це розповів «Суспільному» речник ПАТ «Укртелеком» Михайло Шуранов.

«За останні 5 років кількість абонентів, які користувалися проводовим радіо, зменшилася в 5 разів», – розповів Суспільному речник «Укртелекому» Михайло Шуранов.

До 2021 року на Волині реєстрували тисячу абонентів. Ця послуга, каже речник, стала збитковою для товариства.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України про припинення сигналу знає. Представниця ради у Волинській області Лілія Бойко каже, що це господарська діяльність між Укртелекомом і телерадіокомпанією. А відповідно до закону Нацради не має права вмішуватися у цю господарську діяльність.

«Як альтернативу, – каже Лілія Бойко, – потужне радіомовлення територіальних громад. Якщо буде звернення радіокомпанії до Національної ради, будуть зроблені прорахунки частоти, далі подається заява на конкурс і видається відповідна ліцензія».

На проводовому мовленні «Українське радіо.Луцьк» можна слухати лише в обласному центрі. У Луцьку – 3 300 абонентів, каже продюсер Волинської філії Костянтин Лоцман. У ФМ-діапазоні – по всій Волині радіо для слухачів працює у звичному режимі.

Leave a Comment