Новини

Якутський шаман, який вже двічі ходив «виганяти» Путіна, збирається в новий похід у Москву

Росіянин Олександр Габишев, який називає себе якутським шаманом, оголосив про новий похід на Москву. Він вже двічі намагався дістатися столиці, щоб «вигнати» Путіна з Кремля.

Про це повідомляє YouTube-канал «Новости регионов», – передає Главком.

Так, похід має розпочатися у березні 2021 року. Габишев планує їхати до столиці на білому коні. Спершу шаман прибуде до Іркутська – він очікує, що там до нього приєднаються багато прихильників, які пересуватимуться на автомобілях. Після цього вони попрямують через Алтай на Москву.

«Я маю обов’язково відвідати Алтай разом із своїм загоном – це місце сили всієї Росії. Потім через всю Сибір пройдемо, і дійдемо до уральських територій. А там вже і до Москви рукою подати», – сказав Габишев.

Однак цього разу про мету візиту до столиці шаман не повідомив.

Олександр Габишев у 2019 році вже намагався дійти до Москви, аби «вигнати» президента Росії Володимира Путіна з Кремля. Він стверджував, що Путін є породженням темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаману.

Однак стосовно Габишева відкрили кримінальну справу про публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності (ч. 1 ст. 280 КК РФ) та оголосили у розшук.

Згодом у російській Бурятії Габишева затримали та доставили до слідчого.

Шамана направили до психлікарні, де мали провести психіатричну діагностику. Психолого-психіатрична експертиза визнала Габишева неосудним. Наприкінці того ж 2019 року він відновив свій похід до Москви – і його знову затримали.

Влітку 2020 року Габишев планував третій похід до столиці. Однак ще до початку подорожі його затримали й відвезли в психіатричну лікарню. Згодом його випустили з лікарні.

Габишев торік подав скаргу в Європейський суд з прав людини через незаконне переміщення його в психоневрологічний диспансер.

Leave a Comment