Новини

Вагітній українці в Польщі провели одночасно кесарів розтин і операцію на серці

Як стало відомо, українці Надії Криловій на 36-му тижні вагітності одночасно провели дві операції – кесарів розтин і операцію на серці. Врятували і жінку, і її дитину.

“Пані Надія звернулася до лікаря з поганим самопочуттям. У лікарні в Руді Шльонській, що неподалік Катовіц, у неї виявили гостре розшарування аорти. Як розповів ординатор акушерського відділення міської лікарні у Руді Шльонській Войцех Цнота, якби сталося повне розшарування аорти, було б дуже важко врятувати і її життя, і життя дитини, якщо це взагалі було б можливо”, – повідомляє polsatnews.pl..

Стан Надії швидко погіршувався і дійшов до критичного. Їй була потрібна термінова операція. Протягом двох годин для неї організували операційну і дві бригади лікарів – гінекологів і акушерів з Руди Шльонської і кардіохірургів з містечка Забже. Саме там, у центрі хвороб серця, жінку прооперували. У будь-який момент аорта могла розірватися, і вагітна пацієнтка померла б.

Під час пологів підвищується тиск, і ризик смерті цієї жінки був би ще вищий, – пояснив Міхал Зембала, ординатор відділення хірургії і трансплантації серця і легень.

Спочатку лікарі провели кесарів розтин і одразу відкрили грудну клітку, щоб зашити аорту.

Загалом подвійна операція напередодні нового року тривала майже 8 годин і пройшла успішно. Надія народила здорову дівчинку вагою 2600 г, яку назвали Євою.

І мама, і дитина почуваються добре – їх обох вже виписали з лікарні.

Leave a Comment