Волинь Новини

Як розпізнати скриту пневмонію. 6 головних симптомів на які слід звернути увагу

Таке захворювання як пневмонія, повинен діагностувати тільки фаховий лікар. Щоб не пропустити цей небезпечний недуг, лікарі рекомендують добре дбати про здоров’я та ретельніше слідкувати за організмом, щоб можна було фахівцеві вчасно поставити діагноз.

Пневмонію ще називають запаленням легенів. Вона є дуже небезпечним ускладненням, після зараження вірусною інфекцією.

Часто вона не проявляється, має «тихі» симптоми, які нелегко розпізнати. Тому, щоб уникнути захворювання, потрібно володіти основними ознаками початкової стадії розвитку такого запалення. При виявленні половини перелічених нижче симптомів, варто відразу зв’язатися з сімейним лікарем, для проходження необхідних обстежень.

  1. Довготривалий та мокрий кашель.

Поява мокрого кашлю з виділенням мокроти та слизу означає, що організм захищається від вірусної атаки. Але коли він безперервний, вологий та поступово погіршується самопочуття, потрібно негайно покликати лікаря.

  1. Прискорене серцебиття.

Прискореність пульсу не може безпричинно виникати. Його потрібно постійно вимірювати й в разі перевищення відмітки в 100 ударів на хвилину, терміново передзвонити та проконсультуватися з лікарем. Це може бути симптомом початку пневмонії.

  1. Больові відчуття в грудях.

Якщо бактеріальна чи вірусна інфекція опускається в легені, може виникнути біль у грудях, особливо при нападах кашлю чи вже після нього. При тривалому відчуттю болю, потрібно поспілкуватися з лікарем, щоб уникнути появи пневмонії.

  1. Підвищена температура тіла.

Занадто високі показники температури, лихоманка та судоми є першою ознакою про початок запалення легенів. Не пропустіть ці симптоми та не намагайтеся усунути їх самостійно. Буде безпечніше, якщо негайно звернутися до сімейного лікаря.

  1. Проблемне дихання.

Це дуже важливий симптом, який не можна пропустити. Показники насичення крові киснем мають ключове значення у виявленні пневмонії. Проблеми з диханням є показником того, що інфекція вже глибоко поширилась в організмі хворої людини. Щоб не втратити свідомість, потрібно негайно викликати швидку допомогу.

  1. Сліди крові у харкотинні.

Це є найнебезпечнішим та тривожним сигналом! Харкотиння в якому з’явилися червонуваті та іржаві сліди, означає, що вірусна інфекція дісталася до легенів й необхідно терміново викликати швидку допомогу.

Leave a Comment