Важливо Волинь Новини

Екс-мер міста на Волині образився, що його назвали – «бившим»

На другій сесії Ковельської міської ради, яка відбулася сьогодні, 24 грудня, депутат від політичної сили «Сила і честь» Микола Печенюк в «Різному» звернувся до свого колеги по депутатському корпусу Олега Кіндера від «Батьківщини» (міський голова десяти останніх років, – ред.) із запитанням про молодіжне будівництво у Ковелі на вулиці Володимира Кияна, 70.

Так, як ви – бивший міський голова міста Ковеля, повинні володіти інформацією, в якому стані знаходиться будівництво по вулиці Кияна, 70, середня вставка там є – між домами – поцікавився Микола Печенюк.

Олег Кіндер погодився відповісти на запитання, але спершу зауважив, що «екс-мерів» не буває.

Екс-мерів не буває. Бувають міські голови 6-го і 7-го скликання, якщо ви зверталися до мене – відразу поправив колегу-депутата Олег Кіндер.

А відносно молодіжного будівництва, то там було відкрито кримінальні справи і розкрадачі бюджетних коштів уже відбули покарання у місцях позбавлення волі.

Молодіжне будівництво, яке відбулося до 2010 року, вкрали всі гроші, завели кримінальні справи, найшли тих людей, хто вкрав. І вони відсиділи 6 років. Але мені від цього абсолютно не легше. Вони практично обманули всіх вкладників. Будівництво будувалося за пільгові кредитування, де самі відсотки погашала міська рада. Завдячуючи нам, Борису Петровичу Клімчуку – Царство йому небесне, завдячуючи депутату Степану Івахіву, добудували дві блок-секції– мовив Олег Кіндер.

За його словами, з міського бюджету було дуже багато витрачено коштів. Але місцева влада свої зобов’язання перед обманутими вкладниками виконала. І йому дуже приємно, що в тих квартирах живуть люди.

Як роз’яснив Олег Кіндер відносно середньої блок-секції, то вона взагалі ніде не планувалася. Довго до нього, як до мера міста, ходив голова комітету державного молодіжного будівництва з пропозицією будувати у форматі співфінансування.

А оскільки співфінасування на добудову було нуль, я відмовився і даний фундамент виселений з інвестиційного проєкту – розповів Олег Кіндер.

Також він додав, що на першому поверсі майбутньої багатоповерхівки має розміститися пункт первинної медичної допомоги. Мовляв, інвестор забудови пообіцяв дане приміщення віддати медичному закладу міста, де будуть лікуватися мешканці мікрорайону та приміського села Вербка.

Leave a Comment