Новини

Де і з ким святкуватиме Новий рік Президент України – Володимир Зеленський

Стало відомо, що президент Володимир Зеленський напередодні Нового року вирушить відпочивати в карпатську резиденцію “Синьогора” в Гуті Івано-Франківської області.

Як з’ясували кореспонденти видання “Страна” у джерел в Офісі президента, супроводжувати його буде: сім’я, друзі і колеги. Разом із Зеленським у відпустку їде дружина, діти і глава Офісу президента Андрій Єрмак, а ще перший помічник Сергій Шефір зі своїми рідними.

Відзначати новорічні святі в «Синьогорі» – стара добра традиція мало не всіх гарантів України.

У 2019 Зеленський відбув до Прикарпаття з Єрмаком і Кирилом ТимошенкомАндрій Богдан тоді від запрошення відмовився. Тоді він повважав за краще поїхати на свята на гірськолижні курорти Франції і Швейцарії.

Стало відомо, де і з ким святкуватиме Новий рік Зеленський

Розташована президентська дача в 60 кілометрах від Івано-Франківська. Загальна площа території становить 10886 га. Сюди входять і огороджені мисливські угіддя і заповідні ліси навколо.

На території є ресторан, десять будівель, канатна дорога і розплідник з тваринами.

За деякими даними, загальна площа всіх приміщень сягає 5000 кв.м. Головна будівля 3-поверхова. У підземних приміщеннях – свій SPA-комплекс: 25-метровий басейн, різноманітні джакузі і сауни, фонтанчик із джерельною водою. Другий поверх займають спальні з шикарним євроремонтом.

Стало відомо, де і з ким святкуватиме Новий рік Зеленський

У будівлі є фойє з мармуровою підлогою і озелененими колонами, велика бібліотека з галереями і камінний зал. Всі меблі зроблені в Італії.

Навпроти резиденції розташований великий ставок з коропами і фореллю, там же плавають дикі качки. Окремо стоїть православна каплиця.

До речі, біля президентської дачі, в 600 метрах – вертолітний майданчик, поєднаний з основною будівлею міні-автобаном.

Нагадаємо, президент Зеленський, як відомо, раніше обіцяв відмовитися від держдач і резиденцій. Але тепер, певно, передумав. переїхав жити на держдачу в Конча-Заспі, а на Новий рік відправиться в карпатську резиденцію.

 

Leave a Comment