Волинь Новини

У Луцьку відкрили ситуаційний центр поліції, на який витратили понад 7 мільйонів гривень

23 грудня у Луцьку відбулося урочисте відкриття 12-го ситуаційного центру поліції в Україні.

Як інформує Волинська облрада, він діятиме на першому поверсі Головного управління Національної поліції у Волинській області, що по вул. Винниченка,11, – передає Вісник.

«Функціонування ситуаційного центру надає можливість поліції оперативно, якісно, ефективно і своєчасно реагувати на події. І для того, аби скоротити цей час реагування, саме й створюються такі комплексні системи, які не тільки організовують роботу всіх необхідних підрозділів в одному єдиному центрі, а й надають можливість передавати всю необхідну інформацію у відповідному програмному забезпеченні», – йдеться у повідомленні.

Начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко розповів, що у Волинському ситуаційному центрі на постійній основі щоденно працюють в середньому 25 осіб, а це співробітники відділу служби “102”, відділу диспетчерської служби, чергової частини, ситуаційного відділу. Тут можна спостерігати зображення з 585 камер, які встановлені в області: з них 40 “розумних” камер та 192 в обласному центрі Волині. Всього ж для ведення спостережень у підрозділи поліції в області виведено 711 камер.

На ремонт і будівельні робити в приміщенні ситуаційного центру освоєно 7 млн 400 тис. грн, з яких 500 тис. грн виділила Волинська обласна рада в рамках регіональної Програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016 – 2020 роки.

Ситуаційний центр на Волині – дванадцятий в Україні. Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Віталій Ковальчук розповів, що до складу приміщень ситуаційного центру входять: ситуаційна зала, обладнана відеостіною, на яку виводиться, за необхідності, аналітична інформація; оперативні зали чергової служби (чергова частина, диспетчери, оператори); серверне приміщення; службові кабінети; приміщення з моніторингу системи електронного контролю за підозрюваними; кімната для зберігання зброї; кімната відпочинку, інші (побутові) приміщення у яких створені сучасні належні умови для співробітників підрозділу.

Leave a Comment