Новини

Прощання з Кернесом: чергу зняли з висоти пташиного польоту (ФОТО)

Удень 23 грудня в Харкові кілька сотень осіб стояли в черзі, щоби попрощатися з мером Геннадієм Кернесом.

Станом на 12:45 черга тягнулася від входу в Харківський національний театр опери та балету й майже до станції метро «Університет», а останні люди стояли біля пам’ятника в саду імені Тараса Шевченка, – передає Главком.

Церемонія прощання з Кернесом тривала в Харківському національному академічному театрі опери та балету до 14:30. Охорону забезпечували понад 400 поліцейських та бійців Нацгвардії. У будівлі також була присутня велика кількість приватної охорони. Також у центрі Харкова перекрили транспортний рух.

Кернеса поховали на центральній алеї харківського цвинтаря. Зранку 23 грудня його відспівали в Благовіщенському соборі.

Харківська мерія обговорює, як увічнити пам’ять їхнього шефа. Кернесу не лише хочуть встановити пам’ятник, а ще його іменем назвати одну з харківських вулиць і навіть станцію метро.

61-річний Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в берлінській клініці Шаріте, куди був госпіталізований з коронавірусом.

Колишній очільник міста залишив заповіт, у якому фігурують дружина й троє його дітей. Кернес розділив майно між Оксаною й Родіоном Гайсинськими, Кирилом Кернесом і Даниїлом Приваловим у відповідній послідовності.

Leave a Comment