Важливо Волинь Новини

Депутати Волиньради оглянули, як добувають бурштин в лісах Маневиччини (ФОТО, ВІДЕО)

Перше в новій каденції виїзне засідання постійної комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів відбулось сьогодні, 22 грудня, на бурштиносних лісових площах Маневиччини.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Окрім членів екологічної комісії, у виїзному засіданні взяли участь голова ради Григорій Недопад, перший заступник голови Юрій Поліщук (ВО “Свобода”) та заступник голови Григорій Пустовіт.

Виїзне засідання розпочалося з порушених нелегальними бурштиношукачами площ неподалік села Лісове. Ці порушені площі стали першими, які сьогодні розробляє комунальне підприємство обласної ради “Волиньприродоресурс”.

Директор КП “Волиньприродоресурс” Анатолій Капустюк показав депутатам і вже вироблені площі, які силами працівників цього КП уже рекультивовані. Рекультивацію здійснено з відтворенням необхідних грунтових пластів та водоносних горизонтів. На цих площах уже висаджені саджанці сосни та берези.

Саме екологічна складова, як розповідають голова екологічної комісії Юрій Ройко та її секретарОлександр Пирожик (ВО “Свобода”), і є головним мотивом проведення виїзного засідання. Дотримання екологічного балансу важливіше будь-яких коштів, які в останні місяці стали поповнювати місцеві бюджети від легального видобутку бурштину КП “Волиньприродоресурс”. Хоча в сьогоднішніх реаліях будь-які додаткові кошти в місцевих бюджетах, як ніколи, потрібні.

Leave a Comment