Новини

У Британії виявили новий штам коронавірусу: що відбувається

Німеччина, Франція, Нідерланди, Бельгія та Італія припинили авіасполучення з Великою Британією: у країні виявили новий штам коронавірусу. За словами британських науковців, інфекція заразніша за попередню. Але наявні вакцини проти цього штаму теж ефективні. 

Що відбувається у Британії та що відомо про штамп цього вірусу, розповіли у ТСН.14:00.

Вранці у британському порту Дувр утворився величезний затор із вантажівок. Їх не пускають до автомобільного тунелю, який проходить під Ла-Маншем і веде до Франції. Ця країна повністю закрила кордон для британців через поширення нового штаму коронавірусу.

Тим часом інші країни теж відгороджуються від Великої Британії. Окрім європейських держав, про припинення авіасполучення з королівством оголосили в Канаді, Туреччині та Ізраїлі. Це спричинило ажіотаж у британських аеропортах та на вокзалах. Люди, намагаючись виїхати за кордон, розкупили квитки на всі види транспорту, адже це був останній шанс побачити на свята родичів, які живуть в інших країнах.

Новий штам коронавірусу в Британії знайшли ще в вересні. У листопаді його діагностували у 25% хворих, а вже грудні – вже у 65%. З десяток випадків уже виявили і за межами королівства: в Данії, Італії, Нідерландах та Австралії.

Втім, науковці запевняють: мутації вірусів – це нормально. Не схоже, щоб новий штам спричиняв більше ускладнень. Також очікується, що наявні вакцини успішно з ним впораються. Головна його різниця з попередником – це вища контагіозність. “Цей штам значно заразніший. Настільки, що вже стає домінантним. Щоб його стримати, необхідні додаткові заходи”, – наголосив головний науковий радник уряду Британії Патрік Волланс.

Британська влада вже запровадила двотижневий жорсткий карантин у південних та західних регіонах, зокрема і Лондоні. Країна скасувала обіцяні послаблення на Різдво. Тим часом прем’єр Борис Джонсон скликав екстрену урядову нараду, а в Брюсселі  вже зібралися єврочиновники.

Leave a Comment