Волинь Новини

Уряд виділив для Волинської області одну з найменших сум на медичне обладнання

Уряд розподілив мільярд гривень на діагностичне обладнання для регіонів. Волині з цих грошей передбачили 16 мільйонів.

16 грудня цього року Кабінет Міністрів видав постанову про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням, а саме рентгенівськими діагностичними стаціонарними системами загального призначення та апаратами ультразвукової діагностики, – передає ІА Волинські новини.

Документом передбачено, що 1,049 млрд грн, передбачених на придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах за рахунок коштів, виділених з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 перекинули в «ковідний фонд».

Ці гроші мають бути спрямовані на придбання медичного обладнання для опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах до 2023 року. Зокрема, за ці гроші мають закупити цифрові рентгенівські діагностичні стаціонарні системи загального призначеннята апарати ультразвукової діагностики.

Згідно з додатком, Волині передбачили 16,450 млн грн. Це – одна з найменших сум у переліку. Менше виділили лише обласним бюджетам Сумської та Луганської областей: 16,250 млн грн та 15,400 млн грн відповідно.

Найбільше уряд передбачив для бюджетів Дніпропетровської (71,500 млн грн), Київської (69,400 млн грн) та Вінницької (58,850 млн грн) областей.

Leave a Comment