Важливо Волинь Новини

АТ “Волиньгаз”, прикриваючись зарплатою для працівників, хоче підняти ціну на доставку газу

Підвищення тарифу на транспортування газу АТ “Волиньгаз” дозволить підвищити заробітну плату його працівникам. Це є ключовим моментом.

Про це заявив фінансовий директор товариства Андрій Тимчишак під час обговорення проєкту рішення, ініційованого депутаткою Луцькради Аллою Надточій, на сесії Луцької міської ради 17 грудня, – передає ІА Конкурент.

Нагадаємо: АТ “Волиньгаз” має намір підвищити тариф на транспортування газу на 73,5 % з 1 січня наступного року.

Зі слів Андрія Тимчишака, на підприємстві працює понад тисяча осіб. І саме збільшення тарифу дозволить підняти їм заробітну плату.

“Ключовим моментом в тарифі є приведення заробітної плати до рівня хоча б середньої по промисловості. І. нарешті, це дозволить призупинити відтік кадрів, закриє питання з кадровим голодом і виконанням функцій по забезпеченню безперебійним газопостачанням”, – зазначив він.

Депутат Луцькради від  ВО “Свобода” Андрій Білан зауважив, що між зарплатами звичайних працівників та ТОП-менеджерів установи – прірва.

“Я впевнений, що середня ланка заробляє небагато, але оцей розрив (між зарплатою керівників та рядових спеціалістів, – К.) можна побачити. Можливо, вам варто збалансувати зарплати керівництва та середньої ланки за рахунок встановлення адекватної заробітньої плати для керівників?” – поцікавився депутат.

Також він запитав, якою ж є середня зарплата рядових працівників і керівництва підприємства. Адже в Нафтогазі заявляли, що за останні роки у 10 разів збільшили зарплату для керівництва.

Андрій Тимчишак відповів, що середня заробітна плата працівників “Волиньгазу” за поточний рік становить близько 10 тисяч грн і є нижчою ніж середня по провисловості в регіоні. Рівень зарплати керівництва, з його слів, також нижче рівня зарплат по регіонах. Проте конкретної цифри фіндиректор не озвучив.

“Я не уповноважений зараз розкривати цю інформацію”, – заявив він.

Leave a Comment