Волинь Новини

Хто може стати старостами сіл Княгининок, Забороль та Боголюби

У Луцькій мерії представили кандидатів на посади старост сіл, що приєдналися до Луцька. Проєкти рішень вже оприлюднили на сайті міської ради.

Відтак, посаду старости сіл Княгининок, Буків, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Брище, селище Рокині може зайняти Валерій Володимирович Войнаровський.

Про нього відомо небагато, чоловік проживає в Луцьку та перебуває на пенсії. Валерій Войнаровський був раніше чиновником. Окрім цього, він був керівником Волинської обласної організації політичної партії «Соціалістична партія Олександра Мороза» . Відомо, що досвіду у сфері місцевого самоврядування у нього немає.

На посаду старости сіл Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Одеради, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці, Охотин (з центром у селі Забороль) пропонують сільського голову Валерія Федоровича Боярського.

Колишній підприємець, Заборольський сільський голова. Активний противник приєднання Заборольської сільської ради до міста Луцька. Разом із депутатами сільської ради активно відстоював незалежність сільської ради.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

fb.watch

Минулої весни в Луцьку можна було побачити білборди з ім’ям голови Заборольської громади Валерія Боярського. Але він так і не висунув свою кандидатуру на місцевих виборах.

Image for post

Затвердити старостою сіл Боголюби, Богушівка, Тарасове, Іванчиці, Озденіж (з центром у селі Боголюби) пропонують Марію Іванівну Якубовську.

Марія Якубовська -колишня багаторічна очільниця Боголюбської сільської ради. У 2017 році, після приєднання Боголюбської сільради до Забороля стала заступником Заборольського сільського голови Валерія Боярського. Також була активною противницею приєднання Заборольської ОТГ до Луцька.

Нагадаємо, до Луцької громади доєднали Прилуцьку, Княгининівську, Заборольську та Жидичинську сільські ради. Більшість діючих очільників, депутатів, місцевих жителів були проти такого, як вони називали, «примусового» об’єднання. Люди писали звернення до Києва, збирали підписи, перекривали дороги та навіть подавали до суду. Але все одно стали частиною Луцька. Більше того, деякі “противники приєднання” тепер можуть отримати нові посади у “великому Луцьку”.

Leave a Comment