Волинь Новини

У Підгайцівській громаді визначили старост

На території Підгайцівської громади утворили 7 старостинських округів та визначили старост. Також новообрані депутати оголосили перші запити, серед яких найбільше питань стосувалося неякісного ремонту доріг, – повідомляє Т1.

Такі питання розглядали під час другої сесії Підгайцівської сільради, яку позачергово скликали 15 грудня.

На початку засідання виникла суперечка стосовно регламенту роботи сільради та списку питань, які мають розглядати депутати.

“Проекти рішень нам роздали за кілька хвилин до сесії. Нас ознайомили з одним порядком денним, а голова почав зачитувати інші питання. Крім того, є ряд питань, які мали б спочатку розглядатись на комісіях, а тільки тоді – під час засідання ради. Але комісії поки не збиралися”, – зауважив депутат Богдан Сінчук, який є головою комісії з питань депутатської етики.

 

Богдан Сінчук, голова комісії з депутатської етики і дотримання законності
Богдан Сінчук, голова комісії з депутатської етики і дотримання законності

 

Більшістю голосів до порядку денного внесли зміни. Серед найважливішого – визначення старостинських округів та старост.

Загалом утворили 7 округів: Липинський, Лищенський (входить також с. Воротнів), Борохівський (також – с. Вишнів, с. Діброва), Піддубський (також – с. Гаразджа), Звірівський (також – с. Веснянка, с. Олександрія) Хорлупівський (також – с. Пальче) та Романівський.

На старосту Звірівського округу депутати підтримали кандидатуру Сергія Панасовича, який уже тричі очолював Звірівську сільраду. Старостою Лишенський округу стала Олена Голубович. Вона була депутаткою Підгайцівської ради попереднього скликання.

Ці кандидатури підтримали одноголосно. Натомість під час попередньої сесії голосування за старост інших округів відбувалося з гострими суперечками. Зокрема, депутати запевняли, що на посади старост пропонують людей, яких місцеві не знають і яких не підтримали на виборах.

Наприклад, на старосту Хорлупівського округу запропонували Василя Грудіка, який балотувався від «Слуги народу» і програв з результатом 33 голоси. А на посаду старости села Липини призначили Олександра Куця (Аграрна партія; 28 голосів). Тобто ці кандидати отримали дуже низький рівень довіри від мешканців.

Також старостою Піддубського округу на першій сесії визначили Олександра Романюка, Романівського – Віктора Ковжика, а Борохівського – Катерину Маннонову.

Крім того, під час другої позачергової сесії депутати розглянули ряд кадрових та адміністративних питань, а також – озвучили перші запити.

 

Перший депутатський запит у Підгайцівській раді озвучив В’ячеслав Разумовський
Перший депутатський запит у Підгайцівській раді озвучив В’ячеслав Разумовський

 

“До мене звернулися мешканці вулиці Скандинавської в Струмівці з рядом питань. По-перше, на їхній вулиці на щойно викладеній бруківці з’явилися ями. Вони просять виправити ситуацію. По-друге, просять встановити дорожнє дзеркало на перехресті Скандинавської та вулиці Нова Струмівка, адже тут часто стаються ДТП”, – озвучив депутатський запит В’ячеслав Разумовський, а також попросив сільраду повідомити, хто був підрядником неякісних робіт та скільки грошей витратили на цей ремонт.

До обговорення проблеми ремонту доріг долучилися й інші депутати.

“Ми зіштовхнулися з ситуацією, коли на вулиці кладуть бруківку, люди проти цього, а ви все одно робите. Так не має бути. Давайте створимо депутатську комісію, виїдемо на місце разом з підрядником і розберемося. Робити треба так, щоб всім було комфортно”, – поділився іншою ситуацією депутат Тарас Столярчук.

 

Депутат Тарас Столярчук
Депутат Тарас Столярчук

 

Після обговорення проблеми обранці Підгайцівської громади вирішили провести виїзний День депутата, під час якого оглянути вулиці, які потребують ремонту, а також ті, де роботи виконані неякісно.

Leave a Comment