Волинь Новини

У Луцьку до кінця року викорчують дерева, які є аварійними. (ВІДЕО)

У луцьких парках викорчовують аварійні та уражені шкідниками дерева. У міській раді обрали локації, де зріжуть зелені насадження до кінця грудня.

Це – дерева на Меморіалі Вічної слави, поблизу Теремнівських ставків та у Дубовому гаю, розповіла Суспільному екологиня Оксана Лисак.

У парку біля Теремнівських ставків у Луцьку нині зрізають верби, клени та граби, яким понад 40 років, каже майстер КП “Парки та сквери” Валерій Тутейко. Із його слів, дерева всохли, тому відшаровується кора і присутня серцевинна гниль.

Всохлі, уражені, аварійні: у Луцьку до кінця року поменшає дерев

У дендропарку поблизу меморіального комплексу хвойні дерева або знаходяться в аварійному стані, або уражені шкідником, розповіла начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак. Чиновниця каже: 24 аварійних дерева, із них 14 ялин, знесуть та посадять нові.

“Масові всихання ялин – це не тільки вікова особливість, а й ураження шкідниками. Ці рослини видаляти треба оперативно, бо перебування цього сухого гілля, хвої на ґрунті, веде до поширення шкідників”, – каже посадовиця.

З її слів, до весни комісія має визначитися з видами рослин, які посадять на місці викорчуваних. Уражену шкідником деревину спалять у котельні.

Аварійні дерева знесуть уже наступного тижня. Дозвіл на видалення у комунальників чинний до 31 грудня цього року. Кошторис виконаних робіт, в міськраді обіцяли озвучити згодом.

Leave a Comment