Волинь Новини

У місті на Волині відзначили, що стихійна торгівля найбільше сприяє коронавірусу

15 грудня, відбулось перше засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради у новому складі, в якому взяли участь 12 його членів (крім сільських старост, котрих ще не призначив мер міста, – ред.).

Перед тим, як перейти до розгляду питань секретар міської ради Оксана Багнова привітала з днем народження головуючого, першого заступника міського голови Тараса Яковлева. Побажала йому успіхів у роботі, реалізації мрій і задумів та родинного благополуччя, повідомляє міська рада, – передає Ковель медіа.

Про епідемічну ситуацію, спричинену коронавірусом, інформувала завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр.

Вона сказала, що захворюваність серед мешканців міста дещо знизилась у порівнянні з минулим місяцем. Зокрема, показник на 100 тисяч населення значно нижчий, ніж по області та загалом в країні. У нас він – 258,2, на Волині – 339,2, в Україні – 441,2.

За час пандемії лабораторно підтверджено 1888 випадків захворювання, 1649 людей уже одужало. Продовжують хворіти понад 200 осіб, 18 – додалось за останню добу. На жаль, за час пандемії зафіксовано 39 летальних випадків.

На сьогодні спалахів хвороби у місті немає. У навчальних закладах теж ситуація контрольована.

Як заявила медична директорка Ковельського МТМО з педіатрії Ольга Козачук, на лікуванні в Ковельській ЦРЛ кількість пацієнтів, хворих та з підорою на COVID-19, теж зменшилась. Зараз в інфекційному відділенні перебуває 31 людина та шестеро – в реанімації, 22 хворих потребують кисневої терапії. Більшість проходять курс лікування амбулаторно.

Про роботу міськрайонного управління Держпродспоживслужби доповів начальник Микола Король. Він наголосив, що у місті постійно здійснюється контроль за дотриманням санітарного законодавства. Фахівці постійно проводять моніторингові обстеження закладів торгівлі, громадського харчування, перукарень. Найбільш проблемним питанням для Ковеля залишається стихійна торгівля на Привокзальній площі, де люди не дотримуються маскового режиму.

Підсумовуючи, начальниця відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Лідія Жолінська зазначила, що є тісна співпраця та взаємодія між усіма службами, що допомагає у вирішенні нагальних питань. Заслухану інформацію члени виконкому взяли до відома.

Leave a Comment