Новини

Конфлікт в Карабасі: Азербайджан заявив про проведення АТО

У Нагірному Карабасі почалася Антитерористична операція.

Міністерство оборони і Служба державної безпеки Азербайджану звинуватили вірменських військових в провокаціях в неділю, 13 грудня. Про це йдеться в спільній заяві двох оборонних відомств, – передає Главком.

«З 26 листопада вірменські військові, які не покинули регіон відповідно до тристоронньої заяви президентів Азербайджану і РФ, а також прем’єра Вірменії, навпаки, створили бойові позиції і в останні дні здійснили ряд провокацій і терактів проти азербайджанських військових і цивільних осіб», – сказано в повідомленні.

Зокрема, стверджується, що 26 листопада вірменські військові атакували позиції ЗС Азербайджану в селі Сур Ходжавендського району – в результаті загинули троє азербайджанських військових, ще двоє отримали поранення.

Крім цього, йдеться в заяві, 8 грудня була «здійснена провокація» поблизу селища Гадруд Ходжавендського району, в результаті чого загинув ще один азербайджанський військовий, а також важке поранення отримав співробітник компанії стільникового зв’язку Azercell.

«На підставі цього, СДБ Азербайджану змушена була провести антитерористичну операцію в цьому районі», – йдеться в заяві.

Leave a Comment