Новини

Назвали найсприятливішу для поширення коронавірусу погоду

Фахівці з Американського інституту фізики (AIP) встановили, що найважливішим фактором для передачі коронавірусу при чханні, кашлі, розмові, коли утворюється так звана “аерозольна хмара”, служить випаровування.

Про це пишуть Економічні новини.

Так, за допомогою теоретичного моделювання та гідродинамічних експериментів вчені з’ясували, що динаміка випаровування, коли видихаються та розповсюджуються найдрібніші крапельки слини, що містяться в повітрі, є ключовим фактором поширення вірусу.

“Ми виявили, що висока температура і низький рівень вологості приводять до високої швидкості випаровування заражених крапель, що значно знижує життєздатність вірусу”, – заявив співавтор дослідження Таліб Дбук.
Крім того, вчені помітили, що радіус переміщення аерозольної хмари і концентрація в ньому частинок коронавірусу зберігаються більш тривалий час при відносно високій вологості повітря.

“Швидкість вітру також служить дуже важливим фактором для визначення правил соціального дистанціювання, особливо в осінньо-зимовий період”, – підкреслили вчені.

Тому прохолодна погода з високим рівнем вологості та високою швидкістю вітру є найбільш небезпечною для передачі коронавірусу в період пандемії COVID-19.

Leave a Comment