Важливо Волинь Новини

Недовіра депутатами облради голові Волинської ОДА: що кажуть політологи

Оголошена 10 грудня недовіра голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку – перший в області такий випадок, коли рішення підтримала така кількість депутатів.

Про це розповів політолог Валентин Малиновський. Із його слів, за Конституцією, для цього потрібно 2/3 голосів. За висловлення недовіри голові Юрію Погуляйку проголосувало 49 депутатів, проти такого рішення було четверо депутатів та ще четверо обранців громади утрималося, – передає Суспільне.Волинь.

“Доки не буде відповідного указу Президента України, людина буде працювати на цій посаді. Ні Конституцією, ні законом не встановлені терміни, в які президент має звільнити з посади голову адміністрації”, – каже політолог.

Юрій Кресак розповів, що наслідком такого рішення є не якась виконавська провина голови ОДА, а політична боротьба.

Нагадаємо, голосували волинські депутати, зібравшись на позачергову другу сесію обласної ради восьмого скликання. У порядку денному — питання про звіт голови обласної адміністрації. Юрій Погуляйко звітувати не прийшов. Як зазначив посадовець, його ніхто не запрошував: ні офіційно, ні телефоном.

Під час сесії голова облради Григорій Недопад двічі оголошував перерву. Депутат Володимир Бондар запропонував присутнім висловити недовіру голові облдержадміністрації. Депутати створили лічильну комісію. Голосували таємно упродовж години.

Далі слово за президентом: що кажуть політологи про недовіру голові Волинської ОДА

Рішення депутатів облради голова адміністрації Юрій Погуляйко прокоментував так:

“Якщо Президент прийме рішення і запропонує мені написати заяву, то я напишу заяву. Повірте мені, я ні за що не тримаюся”.

Позицію посадовця також оприлюднили на сторінці облдержадміністрації. Із його слів, на сесію голову ОДА не запросили. А про неможливість звітувати про бюджет до кінця фінансового року Юрій Погуляйко інформував раніше. Він додав, що прозвітує перед депутатами облради у січні-лютому наступного року, тобто, після виконання бюджету за 2020 рік та його затвердження Міністерством фінансів України.

Leave a Comment