Важливо Волинь Новини

Великий Луцький район: відбулося перше засідання ради у новому форматі. Фоторепортаж

4 грудня, Луцька районна рада VIII скликання розпочала свою роботу. Білий дім на Ковельській в п’ятницю став центром нового переформатованого району, – повідомляє medium.

Влітку, з легкої руки посадовців та нардепів у Києві до Луцького району приєднали Ківерцівський, Рожищенський, Горохівський райони та Колківську громаду Маневицького району. Але, як це часто роблять наші законодавці, не прописали та не визначили, які повноваження будуть у тих радах, як вони фінансуватимуться.

Image for post

Історичний день

Стіни та зала, де проходять сесійні засідання Луцької районної ради, були свідками багатьох реформ. Чого тільки вартував депутатський корпус 7 скликання: депутати билися, звільняли голову РДА, раз за разом потрапляли в скандали та навіть освоювали сучасні технології, голосуючи на новеньких планшетах. До слова, сьогодні їх не було у залі. Тільки на стіні висіло одиноке табло системи «Голос». Сподіваємося, вони таки знайдуться під час глобальної інвентаризації.

Image for post

Важливий день для новообраних депутатів

Image for post

У раді багато молодих обранців

Image for post

Олександр Омельчук тутще поки не голова райради

Image for post

У раді є також багато нових обличчь

Image for post

Багато депутатів прийшли до цього залу вперше.

Image for post

Свободівець Сергій Сівак став районним депутатом.

Але зараз новообрані депутати та їх колеги-однопартійці, які прийшли на засідання, мабуть, не сподівалися, що перше урочисте засідання затягнеться так довго. А все тому, що в новому складі ради таки знайшлись уважні обранці, які слідкували за дотриманням усіх вимог. В результаті сесія, де тільки вручили посвідчення, обрали голову, визначилися з переліком постійних комісій, тривала до обіду.

Image for post

Серед присутніх було чимало відомих волинських політиків

Вже традиційно голова районної ТВК Руслана Корнійчук оголосила результати виборів та під спалахи камер вручила 54 депутатам їхні посвідчення та значки.

Image for post

Депутат Верховної Ради Вячеслав Рубльов теж був на засіденні

Нового голову Луцької районної ради депутати обирали шляхом таємного голосування . Керувати великим районом хотіли 2 кандидати: Інна Бас («Європейська солідарність») та Олександр Омельчук (“За Майбутнє”)

Image for post

Олександр Омельчук раніше буд депутатом Волинської обласної ради.

Відтак головою райради став Олександр ОмельчукЗа нього проголосували 33 депутати. Інну Бас підтримали тільки 19 обранців.

Image for post

Голову обирали шляхом таємного голосування

Image for post

Ігор Члек активно виступав на першому засіденні

Image for post

Представниця Свідомих.

Незважаючи на активні дискусії в залі, депутатам вдалося визначитися з переліком постійних комісій. В результаті депутати утворили 10 комісій:

· З питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

· З питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства;

· З питань сільського господарства та земельних відносин;

· З питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного та духовного розвитку;

· З питань екології та раціонального використання екологічних ресурсів;

· З питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ;

· З питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією;

· З питань сім’ї, молоді та туризму;

· З питань бюджету, фінансів та цінової політики;

· З питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та співробітництва.

Після такого не дуже продуктивного засідання новобрані депутати Луцького району розійшлися, щоб на наступному засіданні обрати заступників голови та затвердити склад постійних комісій. А поки активно тривають кулуарні торги.

Image for post

ВО “Свобода”

Варто зазначити, що ні — громадськість, ні — жителі переформатованого Луцького району та навіть самі депутати не розуміють, та не знають про свої повноваження та функції. А поки кажуть, що будуть проводити велику інвентаризацію рухомого та нерухомого майна, що знаходиться на балансі у районів.

Leave a Comment