Новини

Готуємося до повного локдауну: які ліки повинні бути в домашній аптечці

Після введення жорстких обмежень існує вірогідність того, що до аптек будуть пускати по одному. Тому треба підготуватися заздалегідь. Про це йдеться у матеріалі Сьогодні.

Аптеки, як і продуктові магазини, в разі повторного жорсткого карантину точно не закриють. Однак підготувати свою домашню аптечку варто. Сімейний лікар Вікторія Ковач розповідає, які ліки потрібно мати вдома на випадок локдауну.

Якщо у вас є хронічні захворювання, то подбайте про наявність ваших рецептурних ліків, щоб у вас був їх запас на три-чотири тижні.

На випадок захворювання COVID-19 або грипом вам будуть потрібні сироп від кашлю, протинабрякові засоби від нежиті, засоби від болю і лихоманки, а також протидіарейні засоби. Якщо помітите симптоми COVID-19, телефонуйте на гарячу лінію з ковід 0-800-60-20-19 або звертайтеся до свого сімейного лікаря.

1. Купіть пульсоксиметр. Якщо у вас будуть легкі симптоми, то ви зможете контролювати свій стан, вимірюючи сатурацію рівня кисню у крові. Сатурація здорової людини – це 97-99%. Коли рівень кисню в організмі 93% і нижче – це вже кисневе голодування, такий показник вимагає додаткового кисню.

2. Тримайте запас пластирів для ран.

3. Якщо ви користуєтеся контактними лінзами – купіть ще одну пару, якщо термін використання ваших підійде до кінця посеред локдауну. Те ж саме зі слуховими апаратами – купіть батарейки про запас.

4. Поки не ввели локдаун зверніться до сімейного лікаря, щоб визначити, чи є у вас дефіцит вітаміну D. Дослідження показують, що 82% госпіталізованих хворих мали дефіцит вітаміну D. Подібні дані є і щодо вітамінів А, С і цинку. Вони прискорюють ріст клітин імунної системи, дозволяють їй успішно реагувати на інфекції, а також прискорюють процес одужання, якщо хвороба все ж настала.

5. “І зробіть щеплення від грипу. Це кращий спосіб уникнути зараження грипом, і важливо зменшити його вплив на і без того перевантажену систему охорони здоров’я”, – радить сімейний лікар Вікторія Ковач.

Leave a Comment