Новини

В Україні для пішоходів хочуть ввести нові штрафи

У Раді пропонують ухвалити закон, який заборонятиме пішоходам, у темний час доби, переходити дорогу без світлоповертальних елементів, а за порушення ввести відповідальність. Про це повідомляє “УНІАН”.

Йдеться про проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів пішоходами (№2694), ним передбачається, що якщо людина переходить дорогу у темний час доби без світлоповертальних елементів, то на неї можуть накласти штраф в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн).

Цим же законопроектом пропонують внести зміни до закону “Про дорожній рух” та зобов’язати пішоходів, що рухаються по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках, узбіччях, в разі їх відсутності – по краю проїзної частини автомобільної дороги чи вулиці, використовувати світлоповертальні елементи.

Крім того, члени Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності пропонують ухвалити проект закону України “Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху (№2697).

За непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху штраф становитиме 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн).

За такі ж порушення, вчинені особами в стані сп’яніння, штраф становитиме 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн).

Leave a Comment