Волинь Новини

У яких містах на Волині найбільше боржників за спожитий газ

Понад 150 тисяч клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» мають боргові зобов’язання перед компанією.

Найбільше боржників проживає у Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Володимирі-Волинському. Борг мешканців цих населених пунктів складає більше як 230 млн грн. У компанії зазначають, що така ситуація загрожує системі газопостачання регіону, – передає Ковель медіа.

Директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук застерігає:

В середньому одне домогосподарство боргує менше однієї тисячі гривень. Нині для сім’ї це не такі вже й великі кошти. Та в цілому перед компанією боргові зобов’язання волинян складають велику суму – 400 млн грн. Така ситуація ставить під загрозу закупівлю газу і його постачання населенню. Якщо ми не вирішимо проблему з заборгованістю, люди можуть просто залишитися взимку без газу

У компанії наголошують: попри те, що під час карантину «Волиньгаз Збут» не застосовує до боржників штрафних санкцій та не припиняє газопостачання, рахунки потрібно оплачувати вчасно. Адже карантин закінчиться, а борг з платіжок нікуди не зникне. Тоді постане питання про відключення газу.

Наразі компанія вже направила понад п’ять тисяч досудових попереджень споживачам, які не сплачують за газ понад три місяці. У разі несплати боргу, товариство змушене буде звернутися до суду.

Leave a Comment