Новини

“Коронавірус передається під час крику”: лікар назвав основні способи поширення COVID-19

Коронавірус не передається під час звичайного дихання носом. Інфікуватися новим вірусом можна від людини, яка гучно розмовляє чи кричить. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лікар Рівненської обласної лікарні Павло Сільковський.

За його словами, найбільше небезпек підчепити коронавірус взимку.

“Правила створюються для того, аби рятувати, допомогти, впорядкувати. Та будь-які правила з часом мусять коригуватися. Інакше те, що мало рятувати, починає вбивати. І дуже важливо тримати зв‘язок з реальністю, щоб зміну правил проводити вчасно. Очікування людьми на вулиці перед банками, магазинами, установами було виправдане навесні і влітку. Але воно реально шкодить тепер. Я вже маю чимало випадків, коли люди захворіли на ковід після того, як промерзли на вулиці, стоячи в черзі. В холодну пору люди мають вільно заходити в приміщення, але бути в масках і поводитися тихо. Бо передача вірусу здійснюється під час розмов, а не в тихому чеканні”, – зазначив лікар.

Сільковський додав, що тривале очікування на зупинках громадського транспорту в холодну пору року – це “знущання над людьми, а не захист від інфекції”.

“І це призведе до зростання випадків, а не вирішить проблему поширення. Так, це правило було виправдане свого часу. Але не тепер. Маска, спущена з носа, – це не те саме, що оголені геніталії, як часто малюють на картинках. Ковід передається під час чхання і кашлю, під час крику і гучних розмов, а не під час звичайного дихання через ніс”, – каже Павло Сільковський.

Leave a Comment