Новини

На скільки відсотків захищає маска від коронавірусу: пояснила ексзаступниця голови МОЗ

Якщо обидві людини будуть в масках і між ними буде достатня дистанція від 1 до 1,5 метра, то навіть якщо одна з них – інфікована коронавірусом, то вірогідність того, що заразиться друга, сягає 3-5%. Тобто вона дуже низька.

Про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я у 2014-2015 роках Наталя Лісневська, – ТСН.

“Якщо люди будуть без маски, то статистика дає від 40 до 60% того, що людина інфікується, якщо буде відстань. Але якщо вони будуть поряд, то людина стовідсотково захворіє. Тому, якщо люди будуть носити маски та дотримуватися дистанції, то навіть якщо буде спілкування з хворою особою, вірогідність захворіти дуже і дуже низька”, – висловила свою думку Лісневська виданню “Апостроф”.

Також вона зазначила, що шанс інфікуватись на вулиці значно менший, аніж у приміщення.

“Я взагалі вважаю, що на вулиці, коли є дистанція, навіть без маски ви можете не заразитися, тому що є свіже повітря. Тому й кажуть, що треба провітрювати приміщення, давати свіже повітря. Навіть коли почали казати, що штрафуватимуть без маски всюди, потім це виправили. Якщо люди гуляють парком не у натовпі, то вони можуть не вдягати маску”, – вважає Наталя Лісневська.

Також вона розповіла про доцільність носіння масок дітям до 12 років.

“Наразі в нас у школах допускається, що діти молодшої школи можуть не носити маску. Радять їх у коридорі носити. Звичайно, на маленьких дітей це розповсюджуватися не буде. Маленьку дитину не так легко змусити надіти маску, вона може її стягувати, як би батьки не старалися.

Але є ще один момент, про який варто сказати. Необхідність дитини перебувати в натовпі і людному місці – мінімальна. Треба уникати присутність дитини в можливих місцях зараження. Парки, вулиці – так, дітям треба гуляти. Проте ходити дітям у торговельні центри чи в якийсь інший натовп не є необхідним”, – сказала Лісневська.

Leave a Comment