Волинь Новини

У громаді неподалік Луцька зібралися штрафувати мешканців: чому і за що?

Інспекція з благоустрою Боратинської сільської ради нагадує мешканцям громади про виконання обов’язків щодо наведення ладу на власній і прибудинковій територіях. Зокрема, йдеться про заборону складування будівельних матеріалів (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельного сміття та відходів.

Про це інформують на сайті Боратинської ОТГ, – ВолиньUA.

Відповідні норми зафіксовані у Правилах благоустрою територій населених пунктів Боратинської сільської ради, які затвердили ще у липні цього року (частина 2 пункту 10 «Порядок здійснення благоустрою та утримання прибудинкової території, територій житлової та громадської забудови» розділу 3 «Порядок здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою»).

«Переконливо просимо мешканців не створювати стихійних сміттєзвалищ поблизу власних будинків, складуючи будівельні або інші відходи. Адже це спотворює естетичний вигляд сіл та створює незручності, особливо коли такі насипи з’являються на узбіччях доріг.

Якщо у вас виникла потреба у розміщенні будматеріалів у зв’язку з проведенням будівельних або ремонтних робіт, просимо завчасно повідомляти інспектора з благоустрою про місцерозташування та терміни зберігання таких відходів».

Додамо, що за порушення Правил благоустрою територій населених пунктів Боратинської сільської ради винні особи несуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Законом України «Про благоустрій населених пунктів» – накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Leave a Comment