Новини

“Може настати момент, коли доведеться рятувати близьких”: навіщо підприємців покликали в лікарні

Заступник глави МОЗ Ірина Микичак, чий заклик на брифінгу 16 листопада до підприємцям не мітингувати під Кабміном і Радою, а «разом зміцнювати медицину», якій катастрофічно не вистачає бухгалтерів, слюсарів та технічних працівників, викликав бурю обурення у представників бізнесу, заявила про те, що її «неправильно зрозуміли».

Свої роз’яснення чиновниця привела в ефірі ток-шоу «Країна» на «5 каналі», – передають Факти

«Ніхто не почув і не дослухав того, що я говорила на брифінгу. Я звернулася саме з проханням до підприємців », – пояснила Микичак.

За її словами, українські лікарні страждають від нестачі робочих рук – і медичних працівників, і технічного персоналу, що не може не викликати тривогу.

«У мене таке відчуття, що люди з бізнесу до кінця не розуміють ситуацію, в якій ми сьогодні знаходимося. Може наступити такий момент, коли всім треба буде надіти халат білий або синій і піти в лікарню допомагати один одному рятувати своїх близьких людей », – сказала вона.

При цьому Микичак навела як приклад Італії, де довелося попрацювати українським лікарям.

«Нам дійсно не вистачає медиків, наші медики вкрай виснажені, і якщо ми один одного сьогодні не підтримаємо, то ми опинимося в біді», – резюмувала вона.

Нагадаємо, що під час брифінгу 16 листопада заступник голови МОЗ Ірина Микичак заявила, що підприємцям необхідно знайти інші додаткові джерела доходу, де можна заробляти під час карантину, а також запропонувала малому бізнесу «перетворювати проблеми в нові можливості».

Leave a Comment