Важливо Волинь Новини

Попередні результати і реакція кандидатів. Як відбувся другий тур виборів у Луцьку

За попередніми результатами голосування у другому турі виборів на посаду Луцького міського голови найбільше голосів отримав кандидат від партії “За майбутнє” Ігор Поліщук. Про це Суспільному розповіла голова міської ТВК Марія Парфенюк, – повідомляє Суспільне.

Суспільне підбило підсумки другого туру місцевих виборів у Луцькій ОТГ та поспілкувалося з обома кандидатами на посаду Луцького міського голови.

Підсумки голосування і попередні результати

У другому турі виборів у Луцьку проголосувало 44 тисячі 607 виборців із загальної кількості 171 тисяча 887 виборців. Це, за словами Марії Парфенюк, голови Луцької міської ТВК, 25,95 % виборців Луцької територіальної громади. Марія Парфенюка розповіла, що перший протокол до Луцької міської ТВК надійшов учора о 21 годині 40 хвилин, а останній сьогодні о пів на 5 ранку.

“Попередні результати: за Поліщука Ігоря Ігоровича проголосувало 54,60 % виборців. Це 24355 голосів. За Шибу Богдана Павловича – 42, 80 % виборців. Це 19 тисяч 93 голосів. 1158 бюлетенів були визнані недійсними”, – розповіла голова Луцької ТВК.

Що кажуть кандидати

Суспільному обидва кандидати на посаду Луцького міського голови розповіли, що визнають попередні результати виборів.

“Жодних порушень не вбачаю, результатом задоволений. Безумовно, було б краще, якби була вища явка виборців, але ми бачимо, що така явка є по всій Україні, де відбувався другий тур. Місто отримало міського голову. І зараз дуже важливо сконсолідувати зусилля депутатів, усіх органів міської ради на благо нашого міста”, – розповів Ігор Поліщук.

Оскаржувати результати волевиявлення жителів Луцької ОТГ Богдан Шиба не буде. Натомість розповів, що подав заяву до поліції через розповсюдження перед другим туром друкованої продукції проти нього як кандидата.

“Перед другим туром я очікував своєї перемоги. Тому що я думав, що зумів донести до лучан цю позицію, що монополія цієї олігархічної групи. Нічого доброго для Луцька не дасть. Я хочу, щоб місто розвивалося. Для цього необхідно повернути місто лучанам. І це рано чи пізно відбудеться”, – каже Богдан Шиба.

Нагадаємо, у першому турі місцевих виборів за посаду Луцького міського голови змагалися 11 кандидатів.

Підсумки від поліції та ОПОРИ

Порушень публічної безпеки під час другого туру місцевих виборів поліцейські не зафіксували, розповіла речниця Нацполіції Волині. На лінію “102” до поліції, за словами Ольги Бузулук, упродовж учорашнього дня надійшло 8 дзвінків щодо порушення виборчого законодавства. “За результатами цих звернень складено один адміністративний протокол на самого ж заявника, бо він здійснив не правдиве повідомлення. Сказав, що поліцейський і член ДВК — у стані сп’яніння. Але, це не підтвердилося”, – каже речниця. Загалом же у поліції кажуть, що другий тур у Луцьку минув спокійно.

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА у день голосування 15 листопада не зафіксували суттєвих порушень, які б могли вплинути на результати виборів. Як розповіла координаторка ОПОРИ на Волині Катерина Шарпата, на активність виборців у Луцьку міг вплинути карантин. Виборчу активність обох кандидатів в ГМ ОПОРА розцінили, як не надто неактивну.

Leave a Comment