Новини

Нове підвищення тарифів на газ, що зміниться для українців

Українців попередили про можливе підвищення ціни на газ.

Про це в ефір телеканалу 1+1 розповіла член НКРЕКП Ольга Бабій.

За її словами, на тлі підвищення ціни на блакитне паливо, яка формує половину вартості доставки, можуть бути переглянуті тарифи на розподіл газу облгазів і міськгазів для споживачів з січня 2021 року.

Однак, як заявила член НКРЕКП, тарифи на розподіл блакитного палива можуть зрости внаслідок подорожчання газу.

“Ми отримуємо окремо дві платіжки за газ. Ціна за розподіл газу може підвищитися і на вартість розподілу вплине саме та ціна газу (після осіннього підвищення-ред.)”, – попередила Бабій і додала, що в структурі тарифу на розподіл 50% вартості газу як такого. А в тарифі, який діє зараз, закладена ціна блакитного палива до його підвищення.

“Тобто, якщо для розподільних компаній, як і для побутового споживача, ціна зросла, значить і тариф на розподіл зросте. Тому що в чинному тарифі на розподіл ціна газу закладена на рівні весняних цін», – резюмувала експерт в ефірі українського телеканалу.

Раніше ми попереджали, що українцям можуть відключити газ вже з 1 січня, і під удар потраплять побутові споживачі, у яких не встановлені лічильники на паливо.

Але експерти попереджають, що облгази не зможуть масово відключати блакитне паливо, оскільки сьогодні в Україні ще багато побутових споживачів без лічильників.

І на сьогоднішній день лічильник на газ невигідний тим, у кого в квартирі прописано один-дві людини, а за фактом проживає більше.

Leave a Comment