Важливо Новини

«Якщо смертність зросте, може бути пізно‎»: лікарка виступила за повний локдаун в Україні

В разі відсутності місць для хворих на COVID-19 в лікарнях єдиним виходом може стати запровадження повного локдауну.

Таку думку в коментарі «Обозревателю» висловила лікарка-імунологиня, доктор медичних наук Алла Волоха. За її словами, проблема не тільки з ліжками, але і з лікарями та наявністю кисню в лікарнях.

«Якщо ми розглядаємо з медичної точки зору, то для нас це було б рекомендовано. Я не знаю, на скільки вистачить резервів, і коли почне зростати смертність, то може бути пізно», – зауважила вона.

«Якщо пацієнтів буде нікуди госпіталізувати, то іншого виходу, напевно, немає. Проблема не тільки з ліжками, але і з лікарями, і кисень теж не у всіх клініках знайдеш. Варто було б задуматися про локдаун, тому що, я думаю, вже не всім можна надати допомогу», – додала медичка.

За її оцінками, «локдаун на 2-3 тижні, напевно, дасть якийсь ефект, а запровадити його надовго взагалі нереально, тому що ми не можемо зупинити все наше життя». Як пояснила лікарка, цей період дозволить зменшити поширення інфекції і «контролювати її хоч трохи».

Разом з тим лікарка не стала називати оптимальну тривалість локдауну. «Мені складно сказати, який оптимальний термін, тому що йде зима, а це означає зростання захворюваності», – пояснила вона.

Leave a Comment