Новини

Степанов розповів кому з персоналу, який працює з COVID-19, не світить надбавка

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про нарахування добавок у 300% лікарям, які працюють із зараженими Covid-19. Він уточнив, що нарахування відбувається не за кількістю часу роботи.

За словами Степанова, надбавку не нараховують щохвилини, посекундно або погодинно. Ці 300% виділяються на відповідну команду лікарів-фахівців. Про це він повідомив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Лікарня / скріншот з відео

“Якщо ви подивитеся, яким саме способом платять нашим лікарям у лікарні безпосередньо тариф за лікування хворих Covid-19, то він сплачується на відповідну команду. Команда складається з лікаря-анестезіолога, лікаря-терапевта, середнього медичного персоналу, молодшого медичного персоналу, і в середньому в команду входить від 12 до 13 осіб. Тобто на цю команду сплачуються відповідні кошти”, – зазначив глава МОЗ.

Виплачувати надбавки біологам, які зараз працюють з тестами на коронавірус, немає можливості, зізнався Степанов. Це пов’язано з тим, що біологи не входять до переліку посад медичного персоналу, яким надходять надбавки.

Міністр заявив, що про цю проблему знають і постараються це питання вирішити в найближчі терміни. При цьому звичайні працівники лабораторій почали отримувати надбавки ще з вересня.

Leave a Comment