Новини

Кібер-апостол: католицька церква зарахувала до лику блаженних 15-річного програміста

В жовтні Католицька церква зарахувала італійця Карло Акутіса, який помер у віці 15 років від лейкемії, до лику блаженних.

Про це повідомляє The New York Times.

Відомо, що цей обряд, також відомий як беатифікація, передує канонізацію, тобто зарахування до лику святих. Якщо це станеться, то Акутіс стане першим мілленіалом, включеним в цю категорію.

Після смерті в 2006 році Карло Акутіс отримав прізвисько “покровителя інтернету” серед духовенства.

Повідомляється, що підліток виявляв підвищений інтерес до комп’ютерних наук і інтернету. Він також був ревним католиком і використовував свої захоплення для вираження своєї віри. Крім того, він завжди прагнув допомагати бездомним і знедоленим. Акутіс був творцем сайту, який містив список і опис усіх євхаристійних чудес.

“Карло був променем світла в темних закутках інтернету”, – заявила мама підлітка, додавши, що деякі його шанувальники назвали Акутіса “інфлюенсером бога”.

За словами жінки, життя її сина може стати прикладом того, як “інтернет може бути використаний для благих цілей”.

При цьому підставою для зарахування Карло Акутіса до лику блаженних стали пов’язані з ним чудеса, про які повідомляють люди по всьому світу.

У лютому 2020 року папа Римський Франциск затвердив чудо за заступництвом підлітка – хлопчик з Бразилії зцілився від рідкісної вродженої аномалії підшлункової залози, помацавши одну з сорочок покійного. Також мати Акутіса стверджує, що одна жінка, яка була присутня на похоронах “покровителя інтернету”, змогла перемогти рак, а інша, у якій було діагностовано безпліддя, завагітніла.

Церемонія беатифікації Карло Акутіса відбулася в місті Ассізі – вона була намічена на березень, але в підсумку була перенесена через пандемію коронавируса.

В офіційному Twitter-акаунті понтифіка з’явилося повідомлення про те, що “приклад блаженного Карло Акутіса показує молоді, що справжнє щастя можна знайти, поставивши Бога на перше місце і служачи Йому”.

Відомо, що нинішній папа Римський Франциск позитивно ставиться до інтернету як явища, і навіть одного разу назвав його “божим даром”. У своєму зверненні до молоді в минулому році він привів Акутіса як приклад того, як можна використовувати “всесвітню павутину” для зміцнення своєї віри.

Leave a Comment