Новини

Через пандемію введуть нові обмежувальні заходи

У 15 регіонах Італії протягом місяця можуть бути вичерпані можливості лікарняних відділень інтенсивної терапії.

Уряд Італії підготував пакет нових обмежувальних заходів у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірус COVID-19. Про це сказав прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте в ході виступу перед нижньою палатою парламенту, повідомляє ANSA в понеділок, 2 листопада.
“Підйом захворюваності зробив для нас необхідне підготувати новий пакет обмежувальних заходів і прийняти їх до середовища”, – заявив Конте.
Він зазначив, що в 15 регіонах Італії протягом місяця можуть бути вичерпані можливості лікарняних відділень інтенсивної терапії.
Згідно з пропозицією Конте, потрібно закрити всі музеї і припинити проведення шоу по всій країні, а також заборонити роботу торгових центрів вихідними. Класи середньої та старшої школи підуть на дистанційне навчання. Число пасажирів громадського транспорту має скоротитися наполовину.
Також у список заходів має увійти комендантська година по всій країні з 21:00 за місцевим часом: виключення буде зроблено лише для осіб, які вимушені працювати в цей час.
У той же час прем’єр відзначив, що деталі цих заходів потрібно пристосовувати до конкретних регіонів країни, залежно від епідеміологічної ситуації.
У зв’язку з протестами, які спалахнули в кількох італійських містах проти часткового посилення заходів, Конте заявив, що влада “розуміє гнів людей, але суперечок з приводу захисту здоров’я людей бути не повинно”.
За даними ANSA, Конте веде переговори з губернаторами про введення заходів проти COVID-19. Однак надходила інформація про розбіжності: так, губернатори хочуть однаковості обмежень по всій країні, а Конте наполягає на тому, щоб вводити повний режим ізоляції лише в найбільш постраждалих районах.
Нагадаємо, в останні дні в Італії щодоби виявляють близько 30 тисяч випадків COVID-19.
Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в Італії за час пандемії діагностували понад 700 тисяч випадків зараження коронавірусом. Померли майже 39 тисяч осіб.

Leave a Comment