Новини

Розповіли, як правильно організувати дистанційне навчання для дітей

Міністерство освіти спільно з проєктом Stop_sexтинг, який опікується безпекою дітей в онлайн-просторі, дали поради батькам та вчителям щодо правильної організації дистанційної освіти та використання дітьми інтернетом.

Як зазначається на Facebook міністерства, ці поради допоможуть організувати онлайн-час учня так, щоб це не зашкодило ані фізичному, ані психологічному здоров’ю дитини.

Для вчителів

1. Правила. Спеціалісти радять вчителям створити в класі власні правила щодо користування гаджетами під час уроків – наприклад, налаштувати разом з усіма учнями екранний час на смартфонах на період проведення уроку чи на початку заняття встановити режим “польоту”, щоб жодні сповіщення не заважали навчанню.

2. Безпека. Вчителям рекомендують частіше нагадувати дітям про правила безпеки – наприклад, не дивитися в екран телефону під час руху, щоб випадково не зіштовхнутись з іншим учнем та не травмуватись.

3. Допомога. Також викладачам радять частіше нагадувати учням, що вони готові допомогти дітям, якщо ті раптом стали учасником небажаної комунікації – наприклад, коли їх хтось шантажує в мережі чи ображає.

У Міносвіти розповіли, як правильно організувати дистанційну освіту для дітейМіністерство освіти України

У Міносвіти розповіли, як правильно організувати дистанційну освіту для дітей

Для батьків

1. Рух. У Міносвіти рекомендують домовитись із дитиною про те, щоб вона рухалась після певного часу, проведеного за комп’ютером чи гаджетом – наприклад, потанцювати під улюблену пісню чи зробити коротку розминку.

2. Спільний час. Батькам рекомендують домовитись із дітьми про дні та години, які вони проводитимуть разом без застосування гаджетів у цей час.

3. Здоровий сон. Спеціалісти вважають за необхідне запровадити правило, щоб гаджети знаходились віддалено від дитини під час сну.

4. Підтримка. Батькам рекомендують довести до відома дитини, що вони будуть на її боці за будь-яких обставин – що б не трапилось у житті чи в інтернеті. Також слід бути в курсі про ті чи інші дії, з якими стикається дитина в онлайн-просторі.

Спеціалісти наголошують, що замість заборон краще говорити з дитиною про онлайн-простір та демонструвати на власному прикладі, як слід використовувати гаджети та інтернет – наприклад, разом грати в онлайн-ігри та дотримуватися створених правил.

Leave a Comment