Новини

Ланцюжки розриваються: лікар пояснив, чому коронавірус скоро піде на спад

Активні суперпоширювачі уже перехворіли або саме хворіють, каже Павло Сільковський, – повідомляє ТСН.

Кількість інфікованих коронавірусом, згідно зі статистикою, навколо нас зростає. Але тих, які вже перехворіли на COVID-19, щодня також стоє дедалі більше. Реконвалесценти (котрі одужали) стають несприйнятливими до хвороби і вже її не поширюють. Отже, об’єктів, куди вірус може проникати, розмножуватись і поширюватись, стає менше.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.

“Активні суперпоширювачі, здається, уже перехворіли або саме хворіють. Ланцюжки заражень потроху будуть розриватися. І поки запуститься серійно вакцина, епідемія, схоже, піде на спад”, — каже лікар.

За його словами, наразі люди, які вже перехворіли на COVID-19, починають дисципліновано та правильно носити маску. “Але саме для них маска уже має більше символічне, ніж практичне значення. Недарма єврей молився: дай, Боже, мені той розум на тепер, який мужику даєш на потім!”, — написав Павло Сільковський.

Утім, лікар додав, що ми поки не знаємо, як довго триматиметься імунітет.

“Але хвороба загалом циркулює майже рік і повторні випадки реєструються надзвичайно рідко. Тому позитивні новини також є. І я не знаю, як подолати загальну паніку, але панічні настрої тільки шкодять”, — зазначив Павло Сільковський.

Leave a Comment