Новини

Коли закінчаться канікули і почнеться дистанційка. Пояснюємо, як вчитимуться в школах

Рішення про канікули і дистанційне навчання приймають в школах

Канікули в школах тривають, але не у всіх. Частина учнів пішли до шкіл після дострокових осінніх канікул, інші продовжують відпочивати. Цей навчальний рік буде дуже різним для кожної школи в Україні.

Коронавірус продовжив осінні канікули до двох тижнів. Ще на початку місяця Міносвіти рекомендувало піти школам на канікули з 15 по 30 жовтня замість запланованого періоду з 26 по 1 листопада.

Через це одні школярі отримали два тижні, а інші – тільки тиждень канікул.

Чому так сталося? Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю “Сьогодні” розповів, що в кожній області самі визначали, давати більше канікул учням чи ні.

“Рішення приймалося, виходячи з епідемічної ситуації в кожній області”, – сказав Віктор Ляшко.


В яких школах продовжили канікули

У регіонах, які потрапили до “червоної зони” і де багато хворих – канікули ще тривають. А там, де менше – вони почалися пізніше і вже закінчилися.

Тривалість канікул різних містах:

  • в Києві канікули в школах тривали з 21 по 29 жовтня.
  • в Миколаєві канікули з 23 по 30 жовтня
  • в Херсоні – з 22 по 28 жовтня
  • в Харкові канікули з 19 жовтня по 1 листопада
  • Львів на канікулах з 19 по 30 жовтня.

Чи буде дистанційка після канікул

Всі рішення стосовно дистанційного навчання віддали самим школам. Рішення про роботу шкіл після канікул керівники навчальних закладів в кожному випадку приймають окремо .

Братимуть до уваги епідситуацію. Наприклад, в Києві практично всі учні вийшли на очне навчання. Дистанційний формат буде тільки в восьми школах столиці.

Так, якщо в школі виявили одного хворого – весь клас йде на дистанційне навчання. Якщо в кількох класах є підтверджені хворі з COVID-19 – на дистанційку йде вся школа.

На дистанційну форму школи переходять, коли регіон потрапляє до “червоної карантинної зони”. Хоча, як показує практика, місцева влада часто ігнорує “червоні зони” і школи продовжують працювати .

За даними на 27 жовтня, в 458 школах навчання велося віддалено.

Що буде з зимовими канікулами

Зимові канікули триватимуть 17 днів. Поки планується, що школярі підуть на зимові канікули 25 грудня і повернуться до шкіл 11 січня.

При цьому кожен навчальний заклад має право визначати дати канікул, тому в кожному регіоні вони можуть відрізнятися. Також дата початку канікул залежатиме від епідситуації в конкретній галузі та країні загалом.

Потрібно зазначити, що закриття шкіл мало сприяє боротьбі з поширенням коронавірусу, заявили нещодавно у Всесвітній організації охорони здоров’я. Навчальні заклади повинні продовжувати працювати.

Leave a Comment