Волинь Новини

Офіційно: Чайка переміг на виборах у Ковелі, але Уніга йде до суду

Ковельська міська територіальна виборча комісія оголосила результати виборів голови Ковельської ОТГ й озвучила ім’я переможця. Ним став тележурналіст Ігор Чайка.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost повідомила голова комісії Олександра Кузьмич.

За її словами, засідання Ковельської міської ТВК досі триває. Утім, протокол щодо виборів міського голови вже озвучили.

Тож, новим очільником Ковеля став тележурналіст Ігор Чайка (партія «За майбутнє»), який із невеликим відривом переміг у Олега Уніги, який ішов на вибори від партії «Слуга народу».

За словами Олександри Кузьмич, загалом за кандидатів на пост міського голови Ковеля проголосували 18 560 людей, але 368 бюлетенів визнали недійсними.

За результатами підрахунку, Ігор Чайка набрав найбільшу кількість голосів виборців – 3 019, тоді як Олег Уніга, який посів другу позицію, – 2935. Різниця між двома кандидатами – 84 голоси.

Разом із цим Олег Уніга не погоджується з результатами підрахунку та заявив про готовність йти до суду.

“Голова ТВК Кузьмич О., відхилила мої акти та скарги, при тому що більшість членів ТВК були готові перерахувати бюлетені. Більше того, секретаря ТВК, яка була готова до перерахунку – вчора відкликали. Далі – судові інстанції, бо прийняв рішення йти до кінця і жоден тиск, зокрема й інформаційний, не змінить мою позицію”, – зазначив Уніга.

Уніга зазначив, що буде боротися не за посаду, а за честь та голоси ковельчан.

“Сподіваюсь, що факти, які ми розкриваємо, та наші дії – вплинуть на свідомість ковельчан і на наступних виборах люди більш відповідально віднесуться до свого волевиявлення. Ми намагаємось показати, як було насправді – висновки нехай кожен робить сам.

Не посади вирішують долю нашої громади, а люди! Буду захищати ваші інтереси і робитиму все можливе, щоб реалізовувати стратегію розвитку Ковеля, яку озвучував у своїй програмі”, – написав Уніга на своїй сторінці у фейсбуці.

Разом із цим ще раніше Ігор Чайка прокоментував заяви Олега Уніга про те, що підрахунок виборів міг відбуватися нечесно. Тоді він навів наступні аргументи:

  • На КОЖНІЙ виборчій дільниці були присутні члени комісій від різних партій (в тому числі від Слуги народу), спостерігачі від різних партій (в тому числі від Слуги народу) та представники нацполіції;
  • Станом на 11-00, 27 жовтня 2020 року до Територіальної виборчої комісії та 42 дільничних виборчих комісій НЕ БУЛО подано жодної скарги на порушення виборчого законодавства щодо будь-яких фальсифікацій;
  • Вибори в Ковельській ОТГ відбувалися на 42 виборчих дільницях. За результатами підрахунку голосів Олег Уніга переміг на 17 виборчих дільницях, а я переміг на 25 виборчих дільницях. Тобто інформація про те, що я переміг завдяки «одному селу» чи «9 дільницям» не відповідає дійсності. Бо 9 дільниць це не 25 

Leave a Comment