Важливо Волинь Новини

Як працює Луцький пологовий будинок, де облаштовують коронавірусний шпиталь. ВІДЕО

Інфекційний шпиталь на 250 ліжок облаштовують у приміщенні Луцького пологового будинку. За словами директорки міської клінічної лікарні Лариси Духневич, нині там проводять кисневі точки, заносять меблі та устаткування, формують штатний розпис.

Усе акушерське відділення, яке там розташовувалося, перевели. Перші пологи прийняли одразу після переїзду вагітних та медиків у нове відділення.

З 16 жовтня акушерське відділення розмістили у приміщенні відділення патології вагітних, воно у свою чергу переїхало у відділення екстрапатологї. На новому місці облаштували 5 родових палат, – розповів виконувач обов’язків директора пологового будинку Сергій Сябрук.

Коронавірусний шпиталь ще облаштовують. Як нині працює Луцький пологовий будинокСуспільне Волинь

Коридор між інфекційним госпіталем та нинішнім акушерським відділенням

Між відділенням де народжують жінки та інфекційним шпиталем коридор 30-метровий коридор. Поки усі двері між відділеннями відчинені.

“Як вже буде надання допомоги хворим на коронавірус, все тут перекриється. Ніхто сюди не буде ходити, не буде потоків і двері відриватися не будуть”, – каже Сергій Сябрук.

Суспільне поспілкувалося з лікарями, вагітними та породіллями, які 16 жовтня переїхали в інше відділення, через облаштування у пологовому будинку шпиталю для лікування коронавірусних недужих.

Перший поверх, де раніше розташовувалося акушерське відділення, залишається у складі пологового будинку. Там надають допомогу вагітним та післяпологовим жінкам із підтвердженим COVID-19. Нині там перебуває одна пацієнтка, її лікують спеціальні бригади лікарів.

Коронавірусний шпиталь ще облаштовують. Як нині працює Луцький пологовий будинокСуспільне Волинь

Корпус у якому облаштовують шпиталь

У відділенні після пологів зараз 9 жінок, по одній у палаті. Щодня у Луцькому пологовому будинку приймають від 3 до 5 пологів. Частина працівників Луцького пологового будинку погодились працювати у створеному тимчасовому шпиталі для недужих на коронавірус.

Коронавірусний шпиталь ще облаштовують. Як нині працює Луцький пологовий будинокСуспільне Волинь

У інфекційний госпіталь завозять меблі і обладнання

Роботи в інфекційному госпіталі поки тривають. Нагадаємо, його облаштують на другому, третьому та четвертих поверхах акушерського корпусу. 21 жовтня Луцький виконком виділив на облаштування кисневих точок в утвореному інфекційному госпіталі 1,5 мільйони гривень.

Leave a Comment