Волинь Новини

10 партій, 546 прізвищ: хто хоче потрапити до Волинської облради на місцевих виборах

На місцевих виборах 2020 до складу Волинської обласної ради хочуть потрапити 10 політичних партій. Загалом депутатський мандат хочуть здобути 546 осіб. Суспільне зібрало усі списки партійних кандидатів та їхні передвиборчі програми в одній публікації.

Політичні сили, які балотуються до обласної ради подаємо у порядку розміщення їх у виборчих бюлетенях. Нагадаємо, 30 вересня територіальна виборча комісія провела жеребкування і визначила під яким номером у виборчих бюлетенях розміщуватимуться партії, що беруть участь у виборах до Волинської обласної ради.

Нагадаємо, за результатами виборів до Волинської обласної ради пройдуть 64 депутати від різних політичних партій.

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ “СВОБОДА”

За даними руху “Чесно”, ця політсила позиціонує себе як соціал-націоналістична, має мережу регіональних осередків, особливо в західних областях України. Станом на січень 2020 року політсила представлена в 15 облрадах. До лютого 2004 року мала назву Соціал-Національна партія України.

У нинішньому депутатському складі обласної ради є 7 представників фракції “Свобода”. У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №1. У списку кандидатів політсили 64 прізвища.

У передвиборчій програмі “Свобода” обіцяє добитися відкриття додаткових пунктів пропуску на волинському прикордонні та поліпшити транспортне сполучення з іншими регіонами, а також зберегти національну героїку.

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ “БАТЬКІВЩИНА”

Партію утворили 2002 року. За даними руху “Чесно”, політсила має розгалужену мережу осередків – 658. Найбільше їх на Дніпровщині – 54 осередки.

У складі фракції “Батьківщина”, яка нині діє в обласній раді 9 осіб.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №2. У списку кандидатів політсили 59 прізвищ. У передвиборчій програмі партія обіцяє волинянам збільшити фінансування закладів освіти та охорони здоров’я, податкові пільги роботодавцям, які нададуть робочі місця випускникам.

ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “НАШ КРАЙ”

За даними руху “Чесно”, партія позиціонує себе як “третю силу” і каже, що не підтримує ні владу, ні опозицію. Політсилу зареєстрували 23 серпня 2011 року під назвою “Блокова партія”.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №3. У списку кандидатів політсили 41 прізвище. У виборчій програмі на сайті ЦВК політсила декларує переваги децентралізації та вимагає переглянути розподіл області на райони. запровадити тарифи з урахування енергоощадності і “подолати наслідки конфлікту на Сході країни”.

РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА

Партія була зареєстрована в Україні у 2010 році. За даними руху “Чесно”, політсила має осередки в усіх 24 областях України та у столиці (станом на травень 2020 року), однак з фінансових звітів видно, що радикали не мають жодної регіональної парторганізації зі статусом юридичної особи.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №4. У списку кандидатів політсили 41 прізвище. У передвиборчій програмі партія декларує боротьбу із бідністю, захист закладів профтехосвіти на Волині і підтримку національного виборника.

ПАРТІЯ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”

За даними руху “Чесно”, ЄС має 23 територіальні осередки в різних областях України та 5 міських організацій (станом на квітень 2020 року). Після перереєстрації, яку пройшли лише 46% з 43 тис. партійців, партія скоротилася до 22-23 тисяч. Політична партія правого спрямування, зареєстрована 5 травня 2000 року.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №5. У списку кандидатів політсили 63 прізвища. У передвиборчій програмі до обласної ради партія обіцяє зміни у 8 напрямках. Виступають за встановлення камер відеоспостереження на вулицях, реформу медицини і однаковий розвиток інфраструктури у містах та селах.

АГРАРНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ

За даними руху “Чесно”, партія має розгалужену мережу осередків – офіційно 231. Найбільше – у Харківській області (25). В Україні політсила зареєстрована з 1996 року.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №6. У списку кандидатів політсили 53 прізвища. У передвиборчій програмі Аграрна партія декларує доступну медицину та збереження інфраструктури лікувальних закладів. Виступають проти закриття і укрупнення закладів освіти на Волині.Обіцяє підтримку сімейним фермерським господарствам.

“ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ”

Партія зареєстрована 9 грудня 1999 року як Всеукраїнське об’єднання “Центр”.У 2016 партію було перейменовано у “За життя”. За даними руху “Чесно”, станом на квітень 2020 року ОПЗЖ налічувала 30 зареєстрованих партійних організацій – 24 регіональні та 6 міських.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №7. У списку кандидатів політсили 47 прізвищ. У передвиборчій програмі обіцяють створити нові робочі місця, відремонтувати дороги та мости, утеплити будинки і знизити тарифи.

ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “СИЛА І ЧЕСТЬ”

Партію зареєстровано 29 грудня 2004 року. За результатами останніх парламентських виборів партія не потрапила до Верховної Ради.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №8. У списку кандидатів політсили 58 прізвищ. У передвиборчій програмі партійці називають себе консервативними демократами. Виступають за виробництво екологічно чистих продуктів та переробку вторсировини, реформування закладів охорони здоров’я і підтримку малого бізнесу.

ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “СЛУГА НАРОДУ”

Офіційна реєстрація відбулась 2 грудня 2017 року. Організацію названо за однойменним комедійним серіалом. За даними руху “Чесно”, Слуга народу є центристською неідеологічною партією, яка сформувала першу в історії України монобільшість. У 2019 до органів місцевого самоврядування було обрано 778 кандидатів (47%) партії.

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №9. У списку кандидатів політсили 56 прізвищ. У передвиборчій програмі партійці згадують президентську програму “Велике будівництво”, для Волині декларують підтримку для ОСББ, енергоефективність та відновлення програми житлового кредитування для молоді.

ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “ЗА МАЙБУТНЄ”

Партія зареєстрована 18 липня 2008 року як “Україна майбутнього”, та перейменована у травні 2020 року. За даними руху “Чесно”, партія налічує 25 зареєстрованих місцевих осередків (у всіх областях і м. Києві).

У виборчому бюлетені до Волинської обласної ради партія буде під №10. У списку кандидатів політсили 64 прізвища. У передвиборчій програмі виступають за заборону експорту сировини, соцпакети для освітян і медиків і підвищення покарання за екологічні злочини.

З повними передвиборчими програмами та обіцянками усіх 10 партій, які хочуть потрапити до Волинської обласної ради, можна ознайомитися на сайті Центральної виборчої комісії.

Що відомо

Leave a Comment