Важливо Новини

Одночасне інфікування грипом і коронавірусом: зафіксовано перший випадок

Зараз в Україні починається сезон грипу та грипоподібних захворювань. Поєднання цієї вірусної інфекції з коронавірусом є смертельно небезпечним.

Про це повідомляє ТСН.

Як розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню “Новое время”, у Чернівцях вже був випадок, коли людина одночасно інфікувалася коронавірусом і грипом.

 “У нас були випадки такої інфекції в Чернівцях, коли наклалися грип та коронавірусна недуга, і спостерігався стрімкий розвиток хвороби з летальним результатом. Сказати, чого очікувати від цього сезону, зараз складно. Ми напружено думаємо й аналізуємо: буде у нас поєднання цих хвороб чи ні”, — заявив Віктор Ляшко.

Аби зменшити ризики, українців планують вакцинувати від грипу.

 “Якщо буде накладка (поєднання спалаху коронавірусу й епідемії грипу), то динаміка (захворюваності COVID-19) піде набагато швидше, оскільки циркуляція інфекції збільшиться. Якщо пригнітити коронавірус, має початися спад. Ми хочемо вакцинувати велику кількість людей в Україні від грипу, для того щоб запобігти формуванню суперінфекції, тобто міксу, поєднання декількох інфекцій в одній людині”, — розповів головний санітарний лікар України.

Нагадаємо, раніше у Центрі громадського здоров’я пояснили, що грипом і новим коронавірусом

Одночасне зараження грипом і COVID-19 може призвести до смерті: ЦГЗ дав поради, як уберегтися
можна заразитися одночасно. Водночас, за умови одночасного зараження, існує ризик тяжкого ураження легенів, складного перебігу хвороби і навіть смерті.

Leave a Comment