Важливо Волинь Новини

На Волині екологи не реагують на скидання водоканалом нечистот в річку

24 березня 2020 року громадським активістом Тарасом Сватком був зафіксований факт скидання нечистот з помпової станції УВГК у м. Володимирі-Волинському, які потрапляють у річку Риловицю, про що він одразу повідомив екологічну інспекцію у телефонному режимі та викликав поліцію.

СОГ Володимир-Волинського ВП ГУ НП у Волинські області, прибувши на місце, відібрала зразки для проведення експертизи та опитала присутніх. Усі зібрані матеріали були передані до Державної екологічної інспекції у Волинській області, – передає Володимир медіа.

“Тоді я тримав зв’язок з заступником начальника екологічної інспекції області Сергієм Дудкою, який попросив мене викликати поліцію для фіксації цього факту і, що на підставі зібраних поліцією даних екологи будуть притягувати Водоканал до відповідальності. Пам’ятаю, як тоді пан Сергій говорив про співпрацю між нами на постійній основі, але я сказав, що про це можна говорити лише після вирішення даної справи. Недарма… Пропоную вашій увазі мій запит до екологів і їхню відповідь”, – пише Тарас Сватко на своїй сторінці у Фейсбук.

“У відповіді екологи називають нечистоти стічними водами, та вказують на порушений порядок відібрання зразків поліцією. Але прочитайте про вказаний порядок відібрання зразків. Поліція фізично цього не могла б зробити, бо не має такого забезпечення і не наділена обов’язком та компетенцією, яку мають екологи. Тобто, Сергій Дудка знав про те, що відібрані поліцією зразки не будуть мати законної сили для екологів і свідомо ввів мене в оману. Думаю, це та справжня співпраця про яку говорив пан Сергій”.

“Тепер водоканал, як і раніше, продовжуватиме безкаранно скидати міську каналізацію в наші річки. Екологи та міська влада, підстрибуючи, плескають в долоні. Місто потопає в нечистотах, але всі йдуть на вибори. В тому числі і директор Водоканалу – екошкідник Сергій Луцюк. Браво!”, – резюмує Тарас Сватко.

Варто нагадати раніше Сватко разом із працівнками муніципальної варти та представниками міської ради обходили берег річки Риловиця, де виявляли труби, з яких стікали нечистоти від приватних домоволодінь мешканців міста, яким наплювати на екокогію. Окрім того, неодноразово, за отриманою ним інформацією, відбуваються подібні дії з боку водоканалу, зокрема й на помповій станції по вулиці князя Романа. Оскільки помпи міста не справляються з потоком нечистот, і час від часу відкриваються люки, куди й стікають відходи. у річки. У даному випадку – у Риловицю, а також по вулиці князя Романа, де облаштували ливневу каналізацію. Не оминають вони й річку Лугу.

Нагадаємо: біля Риловиці завершується облаштування відпочинкової зони. А тим часом біля неї протікає Риловиця, у яку міський водоканал скидає нечистоти, які екологічна інспекція називає стічними водами. Саме ж русло вже чистили, незабаром знову збираються розчищати, закопуючи такими чином мільйони. Хоча, зі слів місцевого мешканця, який звернувся до видання, це мусять робити через те, бо у підвалах будинків поруч збирається вода. Але чи є це виходом з ситуації, коли річка за певний період знову заростає, разом із тим, у неї ще й нечистоти зливає підприємство. А нинішня влада все бачить і мовчить. Навіть більше, знову збирається на вибори, обіцяючи володимир-волинцям золоті гори.

 

 

Leave a Comment