Новини

Підкуп виборців: кандидат в мери пропонує безкоштовні тести на коронавірус

Кандидат на посаду Дергачівського міського голови Костянтин Жидков організував проведення безкоштовних ІФА-тестів на коронавірус. Представники громадських організацій вбачають у цьому ознаки непрямого підкупу виборців.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомила в Фейсбуці громадянська мережа ОПОРА.

Так, на сторінці в Фейсбуці директор Дергачівської центральної районної лікарні, кандидат у депутати Дергачівської міськради від партії “Слуги народу” Дмитро Дончак розмістив оголошення: “З ініціативи та за підтримки кандидата на посаду Дергачівського міського голови Жидкова Костянтина Сергійовича ви можете швидко, якісно і безкоштовно зробити ІФА-тест на коронавірус”.

В оголошеннях написано, що тести проводитимуть у місті Дергачі, селищах Цупівка, Прудянка і Слатине.

У мережі представники ОПОРИ знайшли фото людей, які здають кров для проведення ІФА-тестів на коронавірус у спеціально обладнаному мініавтобусі, на якому розміщено наклейки з написом “Слуга народу”.

Також знайшли фотографії Костянтина Жидкова на тлі агітаційного напису “Об’єднана громада – єдина команда. За Жидкова” на автобусі, в якому брали кров на аналіз.

Жидков у своєму коментарі до повідомлення голови Дергачівської РДА Володимира Усова заявив, що оплачує тести зі своїх заощаджень, та опублікував квитанцію. Коментувати цю ситуацію представникам ОПОРИ він відмовився.

Новий вид підкупу виборців зафіксовано на Харківщині - кандидат пропонує безкоштовні тести на коронавірус, - ОПОРА 01

Новий вид підкупу виборців зафіксовано на Харківщині - кандидат пропонує безкоштовні тести на коронавірус, - ОПОРА 02

Новий вид підкупу виборців зафіксовано на Харківщині - кандидат пропонує безкоштовні тести на коронавірус, - ОПОРА 03

Leave a Comment