Новини

Аваков знову просить гроші з “Ковідного фонду” на доплату поліцейським

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з листом до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в якому попросив виділити з бюджетного Фонду боротьби з COVID-19 майже 2 мільярди гривень на доплати поліцейським. При тому, що в червні на доплати вже було виділено майже 2,249 млрд грн.

Про це стало відомо з повідомлення громадської організації StateWatch, яка отримала копію офіційного листа Авакова до Шмигаля.

Зокрема, у листі йдеться, що попередніх майже 2,25 млрд грн витрачено вже 99,4%. «Враховуючи викладене, з метою забезпечення вимог постанови Кабінету Міністрів №375 (стосується особливостей забезпечення поліцейських, нацгвардійців та прикордонників у період пандемії COVID-19 — Ред.), Міністерство внутрішніх справ звертається з проханням надати відповідне доручення щодо виділення Національній поліції коштів … у сумі 1 979,1 млн грн», — написано в документі.

В додатку до листа вказано кількість поліцейських, які отримають доплати. Це 54732 людини, які в середньому отримуватимуть по 7673 грн щомісяця по кінець листопада. Ця доплата є половиною від середньої зарплати поліцейських, розмір якої, відповідно до документа, становить 15345  грн.

Лист датовано 7 вересня 2020 року.

За словами голови StateWatch Гліба Канєвського, особливість Фонду боротьби з COVID-19 — відсутність офіційних пріоритетів витрат. Це є проблемою, оскільки «з одного боку, МОЗ не забезпечило населення масовим тестування під час пандемії, а з іншого МВС уже вдруге претендує на доплати поліцейським», — каже Канєвський.

Leave a Comment