Важливо Волинь Новини

Кандидат на посаду Володимир-Волинського міського голови Максим Клим’юк презентував програму розвитку міста

Днями у районному будинку культури відбулася презентація передвиборчої програми кандидата на посаду Володимир-Волинського міського голови Максима Клим’юка, на якій він представив  і свою команду, до складу якої увійшли медики, підприємці, керівники ОСББ, викладачі та представники інших професій.

Програма розвитку міста передбачає вісім напрямків, серед яких: «Медицина», «Економіка», «ЖКГ», «Освіта», «Соціальна сфера, «Спорт, туризм та культура», «Молодіжна політика» та «Інфраструктура».

Одним із головних питань є «Медицина», на яку акцентував увагу Максим Клим’юк.

1. Впровадження програми – лікарня для людей.

– Ліквідація благодійних внесків та лікарняної каси;

– Створення комунальної аптеки;

 Облаштування сучасного та багатофункціонального приймального відділення;

2. Забезпечення необхідною діагностичною апаратурою МРТ, всі види рентгенографії та ургентної скопії і її цілодобової роботи.

 3. Широке залучення кваліфікованих кадрів, в першу чергу місцевих, шляхом реалізації комплексної програми підтримки молодих спеціалістів, індивідуальні контракти, з можливістю стимулювання професійних здобутків.

4. Сучасні сільські ФАПи, забезпечені медикаментами першої необхідності.

5. Новітній і доступний реабілітаційний центр.

-Ми маємо докласти усіх зусиль, аби лікарня була для людей. Для цього варто правильно розставити пріоритети, – зазначив він. –  А саме виділяти кошти на розвиток медицини у місті, не на ремонт даху, якого він навряд чи  потребує, а на обладнання, підтримку медперсоналу. Прикладом може слугувати лікарня у Ковелі, де роблять унікальні операції. Підняти рівень медицини вдалося завдяки налагодженої співпраці влади та керівництва закладу за чотири роки. Я неодноразово піднімав питання щодо комунальних аптек на території мед закладу. Переконаний,  націнки на ліки не повинні перевищувати 10 відсотків. Натомість маємо чимало приватних, у яких ціни у декілька разів вищі. Ще одним важливими питання у сфері медицини є  благодійна каса, гроші якої чомусь ідуть на придбання миючих засобів та на засобі гігієни, а не на ліки. Моя пропозиція – створення «Благодійного фонду», кошти якого можна йшли б виключно на медикаменти. Також у планах облаштування приймального відділення, яке б відповідало сучасним стандартам. Та найважливіше питання – підтримка лікарів. На жаль. Сьогодні спостерігаємо сумну картину, коли не вистачає фахівців. Разом із тим, наших володимир-волинських медиків можна зустріти у лікарнях інших міст. У розмові вони зізнаються, що хотіли працювати у рідному місті, але для них не знайшлося місця. Так не повинно бути.

У розділі «Економіка» Максим Клим’юк зазначив, що у пріоритеті насамперед є створення робочих місць та залучення інвестицій.

1. Створення на вільних земельних ділянках індустріального парку.

2. Залучення інвестицій. Створення нових робочих місць. Школи майбутніх бізнесменів.

3. Розробка п’ятирічної програми підтримки виробників сільгосппродукції, за рахунок цього зниження цін на продукти харчування.

4. Реальна боротьба з нелегальними точками продажу алкоголю, тютюну та ігрового бізнесу.

5. Підтримка малого та середнього бізнесу, пільгові кредити для підприємців початківців.

– Ми маємо боротися за інвестора, щоб він йшов до нас, а не у сусідні міста, як це є сьогодні. У нас талановита молодь, яка хоче працювати вдома, а не їхати за кордон, варто докласти  зусиль, щоб цього не трапилося. Переконаний, необхідно підтримувати малий та середній бізнес, розробити програму кредитування для підприємців-початківців.

Звернув увагу він і на проблему продажу алкоголю після 22-ї години.

– Попри те, що міська рада офіційно заборонила торгівлю ним у вказаний час, чимало торгівельних точок продовжують це робити.

Модернізація ЖКГ є наступним пунктом у програмі Максима Клим’юка.

 1. Модернізація роботи комунальних підприємств, зниження комунальних тарифів.

2. Сприяння встановленню індивідуального опалення. Збільшення фінансування по програмі «Сприяння діяльності ОСББ» .

3. Впровадження справедливого розподілу коштів бюджету між комунальними підприємствами, вулицями та територіями міста, населеними пунктами Зарічанської ОТГ. 4. Реконструкція та капітальний ремонт застарілих мереж в багатоповерхівках та на вулицях міста. 5.

Асфальтування бічних вулиць та благоустрій дворів.

– Нам потрібно позбавитися спадку, що лишився від СРСР, а саме – застарілої форми управління комунальними підприємствами. Разом з командою однодумців мені довелося побувати у різних містах, і переконатися, що все можливо, аби було бажання. Для прикладу, у 50-ти містах є автономне опалення. Влада, у свій час, доклала зусиль для того, аби люди мали можливість не переплачувати за тепло. Натомість у Володимирі-Волинському виділяються десятки мільйонів гривень на підтримку того ж теплоенерго.

Що стосується «Освіти», Максим Клим’юк зауважив, одним із важливих питань, є  забезпечення роботи ДНЗ в режимі «без черги»  для всіх жителів новоствореної ОТГ.

  1. Забезпечення якісної роботи ДНЗ в режимі «без черги» для всіх жителів новоствореної ОТГ.
  2. 2. Підтримка та реорганізація наявних закладів освіти, для рівнодоступного безпечного і якісного надання освітніх послуг.
  3. Доступність усіх освітніх закладів для дітей з особливими потребами.
  4. Стимулювання та підтримка творчо-обдарованих дітей та ініціатив вчителів.
  5. Забезпечення безкоштовного доїзду школярів.

Про продовження програми по допомозі онкохворих та важкохворих дітей та молоді, одним із авторів якої він є, йдеться у розділі «Соціальна сфера». Варто додати,у рамках цієї програмипонад півсотні хворих дітей отримали по 10 тисяч гривень на лікування.

1. Впровадження електронної картки «жителя громади» що дозволить отримувати усі види соціальних допомог.

2. Безкоштовний муніципальний транспорт для пільгових категорій населення.

3. Розробка програми реабілітації військовослужбовців та членів їх сімей.

4. Соціальна та матеріальна підтримка жителів. Впорядкування та впровадження прозорості в призначенні субсидій та інших соціальних виплат.

5. Продовження програми по допомозі онкохворих та важкохворих дітей і молоді.

Своїм баченням на розвиток інших напрямків поділилися кандидати у депутати до міської ради, які йдуть на вибори від політичної партії «Громадянська позиція».

Розділ програми  «Спорт, туризм і культура» передбачає:

 1. Реконструкцію міського плавального басейну з можливістю його експлуатації впродовж усього року та забезпечення доступу до нього людей та дітей з особливими потребами.

 2. Встановлення в міських мікрорайонах, у селах Зарічанської ОТГ воркаут зон. Облаштування вело- і скейт майданчиків міського льодового катка.

3. Популяризацію міста шляхом організації фестивалів, та масових заходів, які сприятимуть просуванню бренду міста.

4. Реконструкцію історичної зони «Вали Городище» і прилеглої території як єдиного туристично-відпочинкового комплексу. Дієву програму туристичного розвитку Володимира.

5. Проведення міського референдуму щодо питання поверненню місту його історичної назви.

«Молодіжна політика» у програмі Максима Клим’юка це:

 1. Прозорий відбір кадрів у органи місцевого самоврядування через соціальні ліфти для молоді, запровадження стажування на різноманітних державних посадах.

2. Розробка міської програми «Володимиру потрібна молодь». Підтримка молодіжних організацій, проектів та ініціатив.

3. Реалізація програми молодіжного житлового будівництва, бронювання під це вільних земельних ділянок, пільгове кредитування молодих сімей.

4. Продовження реалізації програми «Громада дружня до дітей та молоді». 5. Комфортне місто для молоді з особливими потребами.

У розділі «Інфраструктура» йдеться про:

1. Модернізацію сфери пасажирських перевезень, зокрема, для жителів Зарічанської ОТГ. Доступність пасажирського транспорту для людей з особливими потребами.

2. Проведення детальної інвентаризації вільних земельних ділянок. Створення відкритого доступу до реєстру всієї комунальної власності.

3. Впорядкування існуючих та створення нових зелених відпочинкових зон, громадських просторів. Реконструкція центральної площі під місце відпочинку та дозвілля жителів міста. Збільшення кількості паркомісць.

 4. Продовження та збільшення ефективності програми «Безпечне місто».

 5. Створення притулку для бездомних тварин.

На захід завітали люди, яким небайдужа доля міста. Усі вони прагнуть, щоб Володимир-Волинський розвивався та відповідав європейському рівню життя. Програма Максима Клим’юка передбачає цей розвиток, а сам кандидат впевнений, що місто можливо змінити лише разом. Він сподівається на підтримку громади, яка, впевнений, зробить правильний вибір.

Leave a Comment