Важливо Новини

Можуть не виплатити пенсії до кінця року

Пенсійному фонді можуть виникнути ризики по виплатах коштів у зв’язку з можливими проблемами для отримання позики в кінці бюджетного періоду. У Казначейства немає законодавчих підстав для видачі фінансових коштів.

Про це розповіла голова комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, повідомила прес-служба Верховної Ради України, пише УНН.

«Бюджет Фонду залишається дефіцитним. У 2021 році видатки державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду складуть 203 800 000 000 гривень», – зазначила Галина Третьякова.

Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску до Фонду станом на 1 вересня досягала 20500000000 гривень, уточнили в відомстві.

«У Казначейства будуть відсутні законодавчі підстави надавати Фонду позики в кінці бюджетного періоду, в зв’язку з чим у Фонді можуть виникнути ризики, пов’язані з виплатою пенсій», – додала голова комітету ВР.

Навіть з огляду на постійне дотування Фонду, у держави досі немає потрібного контролю за діяльністю, управлінням та стратегією розвитку Пенсійного фонду України, розповіла Третьякова.

У Пенсійному фонді розповіли, що продовжують пенсійні виплати за поточний місяць.

«На пенсійні виплати спрямовано 1,7 мільярда гривень. Забезпечено фінансування пенсій вересня на загальну суму 35,1 мільярда гривень, що становить 88,9% потреби місяці », – повідомили у відомстві.

Президент Володимир Зеленський розраховує, що зарплати і пенсії в Україні збільшаться до «людського рівня» через кілька років. Глава держави також анонсував доплати пенсіонерам старше 75 років в 2021 році.

Народний депутат України від фракції «Слуга народу», голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова раніше розповіла, як буде підвищуватися вік виходу на пенсію для українців. Уже через 10-20 років більшість громадян не зможуть вийти на пенсію в 60 років.

Верховна Рада України на засіданні підтримала рішення Володимира Зеленського про скасування пенсійного збору для українців при первинній покупці житла. На пільги можуть розраховувати і сім’ї, що стоять в черзі на отримання житла.

Leave a Comment