Важливо Волинь Новини

Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО»

Нагадаємо, нещодавно до редакції Волинь 24 звернулася касир мережі супермаркетів «ПАККО» Оксана К. За її словами, нещодавно у цій мережі відбулися масові звільнення робочого персоналу. При цьому, людям замість законної заробітної плати виплатили жалюгідні копійки, «щоб ті нарешті відчепились». З магазинів навіть поспіхом повивозили всі термінали.

Оксана розповіла кореспондентам Волинь24, що масові звільнення почали відбуватися з 17 серпня. Відпрацювавши всі свої робочі години, замість належних 6 тисяч гривень вона отримала на руки всього 1400 грн.

«Людей звільняли масово. Примушували писати заяву «за власним бажанням». Якщо хтось відмовлявся, то йому погрожували, мовляв «ми все одно знайдемо за що звільнити»., – розповіла нам Оксана.

Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО».

 

Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО».

 

Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО».

Оксана надала кореспондентам всі підтверджуючі документи

Жінка додала: «Нас не попереджали про банкротство. Керівники казали, що все залишиться як і раніше, тільки зміниться власник . Під час карантину компанія працювала у звичному режимі, ніщо не віщувало біди. Єдиним дзвіночком було те, що іншим працівницям на карту приходила лише мінімалка, 4723 грн, а залишок давали на руки».

24 та 25 серпня обдурені люди приходили до начальства, щоб нарешті отримати свою законну заробітну плату. Керівники пообіцяли виплатити всі належні людям кошти не пізніше 5 вересня. Проте, станом на 21 вересня ні копійки колишнім працівникам ніхто так і не дав. Перед ними просто закрили двері та не впустили всередину. Хоча раніше робітники мережі могли без перешкод туди зайти.

Після багаточисленних дзвінків до фінансового директора філії «ПАККО» та «Вопак» людям грубо відповіли: «Ми все вам виплатили, ніяких претензій бути не може. Підприємство збанкротувало, його рахунки заблоковані, а майно арештоване».

У відчаї Оксана написала пост у групу «Креативний осередок Вопак лідерів Вопак та ПАККО» у фейсбуці. Пост набрав популярності, у коментарях люди ділились подібними історіями. За словами коментаторів, аналогічна ситуація зі звільненнями зараз відбувається у Івано-Франківській та Львівській областях.

Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО».

В присутності наших кореспондентів жінка хотіла продемонструвати свій запис у групі та коментарі потерпілих. Проте виявилось, що група заблокована, а Оксану з неї просто видалили без жодних пояснень. Так само видалили її публікацію та всі коментарі під нею.
Колишні працівники «ПАККО» та «Вопак» знаходяться у справжньому відчаї. Люди розчаровані, залякані, та вже не знають, куди їм звернутися за допомогою.

Leave a Comment