Волинь Новини

Кількість хворих на коронавірус на Волині росте

На Волині зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію, порівнюючи із попереднім тижнем.

Повідомляє Волинь пост.

Про це розповіла головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко в ході сьогоднішнього засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Відтак, Наталія Янко розповіла, становище в області залишається напруженим, спостерігається тенденція до збільшення хворих на COVID-19. Кількість нових випадків захворювання становить 583 проти 470 попереднього тижня. Тобто приріст проти минулого тижня складає 24%.

Щодо загальної кількості захворілих, то з початку епіднагляду в області зареєстрували майже 7 тис. осіб. Понад 11% від усіх захворілих становлять медичні працівники (782 осіб). Відсоток завершених випадків в області становить 72% (одужало понад 4,8 тис. волинян).

В цілому по області зареєстрували 146 летальних випадків. За останню добу від COVID-19 померло троє волинян. Причинами смерті у 90% із них є розвиток вірусних пневмоній та наявність супутніх захворювань (серед найпоширеніших це – онко- та серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, надмірна вага).

«Показник завантаженості ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом 1-ї хвилі, за останніх 5 днів не перевищує рекомендований (більш як 50 відсотків) і коливається в межах 46 – 49%», – повідомила головний державний санітарний лікар області.

В області методом ПЛР на виявлення коронавірусу всього обстежили понад 45 тис. осіб (приватними лабораторіями – 2,5 тис., Волинським обласним лабораторним центром – близько 43 тис.). Методом ІФА обстежили – понад 48 тис. осіб (в тому числі приватними лабораторіями – понад 800 осіб, комунальними лікувальними закладами – понад 46 тис., Волинським обласним лабораторним центром – близько 900 осіб). У понад 6 тис. осіб виявили антитіла до нового коронавірусу.

Leave a Comment