Важливо Новини

Українські пенсіонери отримають додаткові гроші

Уряд встановив додаткові виплати для пенсіонерів старших за 75 і 80 років, а також вирішив перераховувати грошову допомогу щорічно від наступного року.

Таке рішення ухвалили під час засідання Кабміну  повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram, передають Волинські новини з посиланням на ТСН.

Пенсії для окремих категорій підвищать у 2021 році. У Мінфіні прогнозують, що на реалізацію законопроєкту потрібно 4,5 млрд грн.

Планується, що пенсіонери віком понад 75 років щомісяця будуть отримувати виплату розміром 400 грн, якщо пенсія не перевищує розмір середньої зарплати.

Пенсіонерам старшим 80 років щомісяця виплачуватимуть по 800 грн. Крім того, уряд вирішив, що індексація пенсій буде відбуватися щорічно 1 березня. Перший перерахунок буде у 2021 році.

Раніше у Пенсійному фонді заявили, що кожен другий пенсіонер в Україні отримує по 2-3 тисячі гривень пенсії на місяць. Таких пенсіонерів у нашій країні близько 5 мільйонів. Лише 3% пенсіонерів мають пенсію у понад 10 тисяч гривень.

Як повідомлялося раніше, Кабмін та Верховна Рада планують з 2021 року ввести доплати до пенсій для пенсіонерів віком від 75 років.

Leave a Comment