Новини

Розпочався новий спалах лихоманки Ебола

У Демократичній Республіці Конго почався одинадцятий спалах хвороби, викликаної вірусом Ебола, а загальна кількість хворих перевищила сотню осіб.

Повідомляє Укрінформ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Всесвітньої організації охорони здоров’я Африки в Twitter.

В Організації опублікували останній звіт про ситуацію в Мбандаку у зв’язку зі спалахом хвороби, викликаної Еболою. Станом на 10 вересня там зафіксовано 118 випадків захворювання, серед них 112 підтверджених діагнозів, а ще 6 очікують результати тесту.

Крім цього, відомо про 48 загиблих, ще 52 хворих вилікувалися.

Нагадаємо: хвороба, спричинена вірусом Ебола — гостре інфекційне захворювання, з вираженим геморагічним синдромом у тяжкій формі. Хвороба характеризується часто тяжким перебігом, високою летальністю, вираженою інтоксикацією, зневодненням, ураженням кровоносних судин багатьох органів з розвитком тяжкого геморагічного синдрому.

Лихоманка Ебола входить до переліку хвороб, які здатні серйозно впливати на здоров’я населення і можуть швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

У березні цього року у Демократичній Республіці Конго з медичної установи після одужання виписали останню пацієнтку, яка хворіла лихоманкою Ебола.

Leave a Comment