Новини

Я просто так не піду: Лукашенко відповів що думає про протестувальників і опозицію

Президент Білорусі Олександр Лукашенко дав інтерв’ю російським пропагандистам, заявивши, що просто так не піде зі своєї посади.

Цитати з інтерв’ю призводять в соцмережах російські ЗМІ, а також головний редактор сайту “Говорить Москва” Роман Бабаян, який брав участь в інтерв’ю. Про це повідомляє Апостроф.

“Я просто так не піду. Я чверть століття облаштовував Білорусь. Просто так все це не кину. До того ж, якщо я піду, моїх прихильників будуть різати!”, – заявив Лукашенко.

Лукашенко про своє президентство:

“Так, можливо, я трохи пересидів, можливо, мене показують не тільки з телевізора, а й з праски, і з чайника. Так. Але дійсно тільки я зараз можу захистити білорусів”.

Про свою появу зі зброєю:

“Моя поява з автоматом означала тільки одне – я нікуди не втік і готовий захищати мою країну до кінця”.

Про Конституцію і вибори:

“Ми готові провести реформу Конституції після цього не виключаю дострокових президентських виборів”.

Про Координаційну раду:

“Я не буду розмовляти з Координаційною радою опозиції, тому що я не знаю хто ці люди. Вони ніяка не опозиція. Все, що вони пропонують – це катастрофа для Білорусі та білоруського народу. Вони хочуть розірвати всі наші зв’язки з братньою Росією, хочуть, щоб у нас були платними освіта і медицина. Вони хочуть, щоб всі наші промислові підприємства були знищені, а робочі стали б безробітними!”.

Про затримання Марії Колесникової, члена Координаційної ради опозиції:

“Марія Колесникова хотіла бігти до сестри в Україну. Її затримали правильно… Марія Колесникова затримана за порушення правил перетину кордону. Разом з двома попутниками вона минулої ночі намагалася виїхати в Україну. На прикордонному переході вони пред’явили документи білоруським прикордонникам, після чого були пропущені на територію між РБ і України. Тут при повторній перевірці, Колесникову викинули з машини, а її попутники на авто прорвалися на територію України”.

Про жорсткі затримання силовиками учасників масових акцій протесту:

“Перебори були, але з ними будуть розбиратися”.

Leave a Comment